5kuu4s070o_____Návrh bez názvu (26)

Podpora kariérových poradců na školách Středočeského kraje

11.07.2022  |  Mgr. Hana Janoušková

Zapojit se můžete i Vy!

Vzdělávací institut Středočeského kraje (VISK®) je partnerem projektu Implementace Krajského akčního plánu II Středočeského kraje a v rámci klíčové aktivity KA3 – Vzdělávání pro trh práce zprostředkoval v oblasti kariérového poradenství ve školním roce 2021/2022 podporu 210 pedagogů a 1704 žáků ze středních a základních škol Středočeského kraje.

 

Na školách probíhaly skupinové a individuální konzultace se žáky, konzultace s kariérovými poradci a supervize poradců na školách. V září 2021 se v Praze uskutečnilo Pracovní setkání poskytovatelů kariérového poradenství ve Středočeském kraji, kterého se zúčastnilo 52 pedagogů a kde byly představeny příklady dobré praxe z oblasti KP.  

 

V tomto školním roce se měli pedagogové z různých okresů kraje možnost setkat také na workshopech, které se uskutečnily čtyři. Proběhly v Rakovníku (21. 10. 2021), Berouně (15. 3. 2022), Kutné Hoře (9. 5. 2022) a Příbrami (16. 6. 2022). Workshopy jsou určeny pro menší skupinky účastníků a kladou si za cíl přinést konkrétní metody, informace a nástroje pro práci a vlastní rozvoj kariérových poradců. Workshopů se zúčastnilo celkem 47 pedagogů.

 

V rámci této klíčové aktivity budeme kariérové poradce na základních a středních školách v jejich profesním rozvoji podporovat i v roce 2022/23, a to prostřednictvím následujících dílčích aktivit:

 

 Aktivity z oblasti kariérového poradenství a vzdělávání pro pedagogy:

  • metodická podpora realizace kariérového poradenství a vzdělávání ve škole
  • odborné konzultace k realizaci kariérového poradenství a vzdělávání ve škole
  • individuální supervize k realizaci kariérového poradenství a vzdělávání ve škole
  • využití podpory Centra kariérového poradenství při VISK – Praha

 

Aktivity z oblasti kariérového poradenství a vzdělávání pro žáky:

  • možnost realizace skupinového kariérového poradenství pro žáky ve škole
  • možnost realizace individuálního kariérového poradenství pro žáky ve škole
  • využití Centra kariérového poradenství při VISK – Praha pro žáky i rodiče

 

Proběhnou také další workshopy a pracovní setkání.

 

Pro využití vybraných aktivit v r. 22/23 mohou školy kontaktovat koordinátorku KA3-KP, Mgr. Hanu Janouškovou – janouskovah@visk.cz, tel. 601 696 698. Více informací také na stránkách Centra kariérového poradenství: https://visk.cz/8-centrum-karieroveho-poradenstvi 

Rychlé odkazy