Projezte se staletími
Projezte se staletími
Kurz, který zaútočí na vaše chuťové pohárky. „Projezte se s námi historií přípravy jídla. Ochutnejte jedinečné pokrmy napříč staletími i kontinenty,…
Nelze se již přihlásit
Kurz, který zaútočí na vaše chuťové pohárky. „Projezte se s námi historií přípravy jídla. Ochutnejte jedinečné pokrmy napříč staletími i kontinenty, nahlédněte pod pokličku slavných šéfkuchařů a poznejte oblíbená jídla slavných osobností. Součástí kurzu jsou i ochutnávky.
1. - Jak jedli naši předkové – jídlo, potraviny a stravování v pravěku
- Vítejte na hostině u Luculluse – starověké hodování
2. - Vidlička, toť nástroj ďábla – jak se jedlo ve středověku
- Chuť exotického koření – kuchyně v novověku
3. - Moderní gastronomie
- Specifika národních kuchyní
4. - Historie psaná vařečkou – příběhy proslulých pokrmů
- Hvězdy v rondonu – proslulé kuchařky a kuchaři
5. - Jako od maminky – oblíbená jídla slavných
- Dějiny na talíři – historické recepty pro 21. století
Informace ke kurzu
Cílová skupina:
seniorům a všem zájemcům
Délka
20 hod.
Poznámka:
Kód | 13-41-H72 |
---|---|
Lektor | Mgr. Petra Hirtlová, Ph.D., ředitelka CCV na ARC – VŠPSV |
Cena | 850 Kč |
Termíny konání | 16.09.2019 09:00 - 12:15 (1. díl) |
25.10.2019 09:00 - 12:15 (2. díl) | |
04.11.2019 08:00 - 11:15 (3. díl) | |
03.12.2019 08:00 - 11:15 (4. díl) | |
06. 01. 2020 09:00 - 12:15 (5. díl) | |
Místo konání | Zruč nad Sázavou, Spolkový dům, 5.května 510 |