Projezte se staletími

Projezte se staletími

Kurz, který zaútočí na vaše chuťové pohárky. „Projezte se s námi historií přípravy jídla. Ochutnejte jedinečné pokrmy napříč staletími i kontinenty,…

Nelze se již přihlásit

Kurz, který zaútočí na vaše chuťové pohárky. „Projezte se s námi historií přípravy jídla. Ochutnejte jedinečné pokrmy napříč staletími i kontinenty, nahlédněte pod pokličku slavných šéfkuchařů a poznejte oblíbená jídla slavných osobností. Součástí kurzu jsou i ochutnávky.
1. - Jak jedli naši předkové – jídlo, potraviny a stravování v pravěku
- Vítejte na hostině u Luculluse – starověké hodování

2. - Vidlička, toť nástroj ďábla – jak se jedlo ve středověku
- Chuť exotického koření – kuchyně v novověku

3. - Moderní gastronomie
- Specifika národních kuchyní

4. - Historie psaná vařečkou – příběhy proslulých pokrmů
- Hvězdy v rondonu – proslulé kuchařky a kuchaři

5. - Jako od maminky – oblíbená jídla slavných
- Dějiny na talíři – historické recepty pro 21. století

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

seniorům a všem zájemcům

Délka

20 hod.

Poznámka:

Kód13-41-H72
LektorMgr. Petra Hirtlová, Ph.D., ředitelka CCV na ARC – VŠPSV
Cena850 Kč
Termíny konání 16.09.2019 09:00 - 12:15 (1. díl)
25.10.2019 09:00 - 12:15 (2. díl)
04.11.2019 08:00 - 11:15 (3. díl)
03.12.2019 08:00 - 11:15 (4. díl)
06. 01. 2020 09:00 - 12:15 (5. díl)
Místo konání Zruč nad Sázavou, Spolkový dům, 5.května 510

Rychlé odkazy