Rozpočet a rozpočtový proces obce

Rozpočet a rozpočtový proces obce

Cílem vzdělávacího kurzu je seznámení s aktuální právní úpravou rozpočtových pravidel územních samosprávných celků, zákona o pravidlech rozpočtové…

Nelze se již přihlásit

Cílem vzdělávacího kurzu je seznámení s aktuální právní úpravou rozpočtových pravidel územních samosprávných celků, zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti a dalších navazujících právních norem upravujících problematiku finančního hospodaření obcí s důrazem na aplikaci právních norem v praxi, řešení konkrétních příkladů a uvádění nejčastějších chyb promítajících se do hospodaření obcí.
Vzdělávací kurz se zaměřuje především na aktuální stav legislativy a problematiku rozpočtové odpovědnosti. Dále na problematiku rozpočtu a střednědobého výhledu rozpočtu u příspěvkových organizací. U rozpočtů ÚSC na zásadu vyrovnanosti, účelovosti, úplnosti, jednotnosti, efektivnosti a hospodárnosti, vypracování návrhu rozpočtu, rozpisu rozpočtu, jeho schvalování příslušnými zastupitelstvy, dále na problematiku rozpočtového provizoria, hospodaření s rozpočtem, provedení rozpočtové změny, porušení rozpočtové kázně, správní delikty, jejich příčiny a důsledky.
Rámcový obsah kurzu:
I. Základní právní úprava, aktuální stav legislativy
Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,
Zákon č. 23/2017 Sb., o pravidlech rozpočtové odpovědnosti
II. Rozpočet a rozpočtový proces, příklady z praxe, diskuse
Rozpočet ÚSC a příspěvkové organizace zřízené ÚSC, střednědobý výhled, vypracování návrhu rozpočtu, legislativní proces schvalování, rozpočtové provizorium, zveřejnění rozpočtu u ÚSC a u příspěvkových organizací.
III. Hospodaření dle rozpočtu, příklady z praxe, diskuse
Legislativní podmínky pro čerpání rozpočtu, důvody a provedení tzv. rozpočtové změny, účelovost, porušení rozpočtové kázně, správní delikty, uložení odvodu a penále. Závěrečný účet obce, zdokumentování rozpočtového procesu.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Určeno úředníkům vykonávajícím správní činnosti při finančním hospodaření územních samosprávných celků a jeho přezkumu, dalším úředníkům zařazeným do ekonomických a finančních odborů, dále vedoucím úředníkům a vedoucím úřadů.

Délka

6 hod.

Poznámka:

Akreditace MV: AK/PV-370/2017

KAPACITA KURZU NAPLNĚNA.

Kód04-08-A71
LektorIng. Daniela Kozová
Cena1 100 Kč
Termín konání 10.12.2019 09:00 - 14:15
Místo konání Praha, Zborovská 11

Rychlé odkazy