Prezentační dovednosti

Prezentační dovednosti

Cílem vzdělávacího kurzu je osvojení si základních dovedností řečníka při prezentaci, získání schopnosti zaujmout posluchače a udržet jeho pozornost.…

Nelze se již přihlásit

Cílem vzdělávacího kurzu je osvojení si základních dovedností řečníka při prezentaci, získání schopnosti zaujmout posluchače a udržet jeho pozornost. Součástí kurzu jsou praktická cvičení zaměřená na zvýšení sebevědomí a jistoty a na zvládnutí techniky při verbálním i neverbálním projevu.
Výběr z obsahu kurzu:
I. Psychologie posluchače - typy posluchačů, využití empatie, budování pozitivních emocí, tréma a strach.
II. Didaktické zásady pro zvýšení efektu prezentace - přehled základních didaktických metod (výklad, řízená diskuse, úkoly pro jednotlivce i skupinky, případové studie, hraní rolí aj.), jejich rozbor a praktická aplikace, struktura a obsah prezentace dle stanovených cílů, specifika vzdělávání dospělých.
III. Příprava a struktura prezentace - co všechno je třeba zajistit, jak podpořit vlastní úspěch, čím vytvořit dobrý první dojem, společenské vystupování, uvědomění si významu vlastního image a profesionálního vystupování při vzdělávání druhých, představení řečníka – sebe sama.
IV. Vizualizace - využívání vizualizace za účelem zvýšení efektu zapamatování, zlepšení názornosti a lepší udržení pozornosti posluchačů, konkrétní postupy a techniky (pojmotvorný proces, symbol, zjednodušování), prostředky pro vizuální názornost (multimediální nástroje, flipchart, nástěnky, fólie a další), prvky znázornění (text, číselné hodnoty, grafy, přehlednost), uspořádání prostoru pro prezentaci.
V. Rétorika - techniky pro získání a udržení pozornosti, verbální techniky a neverbální techniky, techniky pro posílení zapamatování, pozitivní zpětná vazba, argumentace – metoda brainstormingu.
VI. Praktický nácvik verbálního a neverbálního projevu - realizace krátkých prezentací účastníků předem připravených samotnými účastníky na téma týkající se jejich pracovního zaměření a oboru, zpětná vazba od lektorského týmu a ostatních účastníků k jednotlivým prezentacím.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Kurz je určen úředníkům a dalším zaměstnancům územních samosprávných celků jmenovaným do vedoucích pozic nebo těm, kteří při výkonu své funkce veřejně vystupují, kurz je vhodný též pro interní lektory úřadů.

Délka

18 hod.

Poznámka:

Zasláním přihlášky na kurz jste automaticky přihlášeni na všechny jeho části (díly).
Akreditace MV: AK/VE-224/2011

Kód11-16-A81
LektorRNDr. Petr Pokorný
Cena2 800 Kč
Termíny konání 28.05.2020 09:00 - 14:15 (1. díl)
29.05.2020 08:30 - 13:45 (2. díl)
04. 06. 2020 09:00 - 14:15 (3. díl)
Místo konání Praha, Zborovská 11

Rychlé odkazy