Praktické užití zákona o rybářství (povinnosti obcí, hospodaření v rybářském revíru)

Praktické užití zákona o rybářství (povinnosti obcí, hospodaření v rybářském revíru)

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační a prohlubující kurz zaměřený na výklad aktuálního znění zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu…

Nelze se již přihlásit

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační a prohlubující kurz zaměřený na výklad aktuálního znění zákona č. 99/2004 Sb., o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži, ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství), v platném znění, a jeho prováděcího předpisu vyhlášky č. 197/2004 Sb., a to ve srozumitelné formě pro nejběžnější rozhodovací praxi úředníků územních samosprávních celků.
Výběr z obsahu kurzu:
I. Úvod do zákona č. 99/2004 Sb., o rybářství - vymezení základních pojmů nezbytných pro orientaci v jednotlivých úsecích zákona.
II. Rybníkářství, rybářský revír - charakteristika rybníkářství, vedení evidence o hospodaření, o dosaženém hospodářském výsledku v rybníkářství, ochrana rybníkářství, charakteristika rybářského revíru, výkon rybářského práva, hospodaření v rybářském revíru, ochrana a hranice revíru, lov ryb v revíru a v rybníkářství, zakázané způsoby lovu, výjimky, nejmenší lovné míry vybraných druhů ryb, denní doby lovu ryb v revírech, doby hájení ryb v revírech, povolené způsoby lovu, povolené technické prostředky k lovu.
III. Vydávání rybářského lístku, rybářská stráž - vydávání rybářského lístku, kvalifikační předpoklady pro vydání rybářského lístku, rybářská stráž, podmínky ustanovení rybářské stráže, oprávnění a povinnosti rybářské stráže, předpoklady pro výkon funkce rybářské stráže, zkouška rybářské stráže.
IV. Orgány státní správy rybářství - obecní úřady obce s rozšířenou působností, městské části hlavního města Prahy, kraje v přenesené působnosti, ministerstvo, ministerstvo životního prostředí, správy národních parků, ministerstvo obrany, celní úřady.
V. Přestupky a správní delikty - charakteristika jednotlivých druhů přestupků a správních deliktů v rybářském revíru a v rybníkářství, stanovení pokut za přestupky a správní delikty.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Kurz je určen úředníkům územních samosprávných celků podílejících se na výkonu správních činností, zejména státní správy rybářství.

Délka

6 hod.

Poznámka:

Akreditace MV: AK/PV-527/2013

Kód18-04-A81
LektorIng. Zdeněk Peták
Cena985 Kč
Termín konání 05.11.2020 09:00 - 14:15
Místo konání Praha, Zborovská 11

Rychlé odkazy