Účetnictví ÚSC a jimi zřizovaných příspěvkových organizací – aktuální problémy

Účetnictví ÚSC a jimi zřizovaných příspěvkových organizací – aktuální problémy

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační kurz zaměřující se na praktický dopad změn právních norem upravujících problematiku vedení účetnictví…

Nelze se již přihlásit

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační kurz zaměřující se na praktický dopad změn právních norem upravujících problematiku vedení účetnictví územních samosprávných celků a jimi zřizovaných příspěvkových organizací, zejména zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, a jeho prováděcí vyhlášky č. 410/2009 Sb. Součástí kurzu jsou i změny v rozpočtové skladbě pro aktuální účetní období.
Cílem kurzu je poskytnout účastníkům informace o aktuálních problémech účetnictví veřejného sektoru a připravit účastníky pro praxi tak, aby byli plnohodnotně schopni aplikovat aktuální právní úpravu při provádění účetních operací a s tím souvisejících činností.
Výběr z obsahu kurzu:
I. Vybraná ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, v platném znění
Aktuální právní úprava účetnictví a specifika účetnictví ÚSC a jimi zřizovaných organizací, české účetní standardy pro tyto subjekty aj.
II. Vyhláška č. 410/2009 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro některé vybrané účetní jednotky
Aktuální struktura účetních výkazů, rozsah a způsob sestavování účetní závěrky, nové účetní metody, účtování o dlouhodobém majetku, jeho pořizování, oceňování, vyřazování, odepisování a prodeji, účtování o technickém zhodnocení majetku, postup tvorby a použití opravných položek, postup tvorby a použití rezerv, metoda časového rozlišení, metoda kurzových rozdílů, směrná účtová osnova a účtový rozvrh, příklady účtování v praxi, české účetní standardy aj.
III. Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění
IV. Vybraná ustanovení vyhlášky č. 323/2002 Sb. o rozpočtové skladbě, v platném znění
Aktuální právní úprava rozpočtové skladby, výklad druhového, odvětvového a konsolidačního třídění rozpočtové skladby s příklady.
V. Příklady účtování v praxi, časté problémy při vedení účetnictví územních samosprávných celků a možnosti jejich řešení, otázky a odpovědi, diskuse

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Kurz je určen úředníkům územních samosprávných celků, kteří vykonávají správní činnosti při finančním hospodaření územních samosprávných celků a jeho přezkumu a dalším úředníkům zařazeným do ekonomických a finančních útvarů.

Délka

6 hod.

Poznámka:

Akreditace MV: AK/PV-502/2010
Akce na zakázku, nelze se přihlašovat!

Kód04-12-A81
LektorIng. Daniela Kozová
Cena0 Kč
Termín konání 25.06.2020 08:30 - 13:45
Místo konání Praha, Zborovská 11

Rychlé odkazy