Využití pohádek při motivaci v ekologické výchově

Využití pohádek při motivaci v ekologické výchově

Praktický seminář vedený interaktivní formou se zaměří na využití projektů v environmentální výchově dětí předškolního a mladšího školního věku,…

Nelze se již přihlásit

Praktický seminář vedený interaktivní formou se zaměří na využití projektů v environmentální výchově dětí předškolního a mladšího školního věku, využívajících pohádkovou motivaci, konkrétně na témata vedoucí děti k pochopení ochrany životního prostředí (živočichů, vody aj.).
Prostřednictvím pohádkových postav a jejich typických vlastností a způsobů života, jako například Kouzelníka Futura a jeho přátel, Terezky a bublinkové víly, nebo skřítka Javorníčka a dalších, uvádí děti a žáky nenásilnou formou do problematiky ochrany přírody a zároveň je vede k poznávání a budování vztahu ke svému okolí.
Uvedené aktivity jsou v návaznosti na RVP PV/ZV, zejména ve vzdělávací oblasti Dítě a jeho svět/Člověk a jeho svět s návazností na environmentální výchovu.
Účastníci se seznámí s možnostmi využití již existujících nebo pro motivaci v environmentálním vzdělávání cíleně vytvořených pohádek a příběhů. Zároveň si sami rozšíří své teoretické znalosti v oblasti aktuálních problémů ochrany přírody v naší republice. Seminář zahrnuje řadu praktických ukázek, různých aktivit a her.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům ZŠ Veltrusy

Délka

8 hod.

Poznámka:

Akce na zakázku ZŠ Veltrusy, nelze se přihlašovat individuálně. Děkujeme za pochopení.

Kód21-49-M81
LektorMgr. Jana Modrá
Cena14 000 Kč
Termín konání 27.07.2020 08:30 - 15:30
Místo konání Základní škola Veltrusy, p. o., Opletalova 493, Veltrusy

Rychlé odkazy