Správní řád v praxi územních samospráv

Správní řád v praxi územních samospráv

Vzdělávací kurz je pojat jako aktualizační a prohlubující kurz, který se zaměřuje na výklad aktuálních problémů souvisejících s aplikací zákona č.…

Nelze se již přihlásit

Vzdělávací kurz je pojat jako aktualizační a prohlubující kurz, který se zaměřuje na výklad aktuálních problémů souvisejících s aplikací zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, a jejich řešení v praxi.
Výběr z obsahu kurzu:
I. Správní právo, aplikace základních zásad činnosti správních orgánů.
II. Správní řízení a činnost správních orgánů - postup správních orgánů, věcná a místní příslušnost správních orgánů, postoupení pro nepříslušnost, dožádání, způsoby doručování aj.
III. Výklad vybraných problémů týkajících se průběhu prvoinstančního řízení - účastníci řízení, úkony účastníků, formy podání, nahlížení do spisu, určení lhůty k provedení úkonu, počítání času, navrácení v předešlý stav, postup před zahájením řízení, odložení věci, zahájení řízení o žádosti a její náležitosti, formy dokazování, důvody přerušení a zastavení řízení aj.
IV. Rozhodování správního orgánu - obsah a forma rozhodnutí a jeho náležitosti, lhůty pro vydání rozhodnutí, způsoby oznamování, zvláštní rozhodnutí a zvláštní řízení, právní moc, vykonatelnost a jiné právní účinky rozhodnutí, vyznačení doložky právní moci nebo vykonatelnosti.
V. Odvolací řízení - přípustnost odvolání, podání odvolání a jeho náležitosti, vady odvolání, odvolací lhůta, účinky odvolání, postup správního orgánu I. stupně a odvolacího správního orgánu a možnosti jeho rozhodnutí, řešení některých procesních otázek v odvolacím řízení.
VI. Přezkumné řízení - podmínky, napadené rozhodnutí, rozsah a hlediska přezkoumávání, relevantní skutečnosti, alternativy rozhodnutí odvolacího správního orgánu, přezkumné řízení a zkrácené přezkumné řízení. Řízení o prohlášení nicotnosti.
VII. Obnova řízení - důvody obnovy řízení, postup správního orgánu při obnově řízení, vydání nového rozhodnutí.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Kurz je určen úředníkům územních samosprávných celků, kteří při výkonu své funkce postupují podle správního řádu, zaměstnancům obecních a městských policií.

Délka

7 hod.

Poznámka:

Akreditace MV: AK/PV-1344/2012

Kód16-12-A91
AkreditaceAK/PV-1344/2012
LektorBc. Dana Laštovičková MPA
Cena1 100 Kč
Termín konání 10.11.2020 09:00 - 15:15
Místo konání Praha, Zborovská 11

Rychlé odkazy