Aktivizace v kostce

Aktivizace v kostce

Kurz je zaměřen na prohloubení teoretického základu v oblasti týmové spolupráce, na kultivaci praktické dovednosti týmové spolupráce a na rozvoj…

Nelze se již přihlásit

Kurz je zaměřen na prohloubení teoretického základu v oblasti týmové spolupráce, na kultivaci praktické dovednosti týmové spolupráce a na rozvoj schopnosti spolupracovat v týmu. Jestliže chceme současné pozici sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách lépe porozumět, představme si jejich roli v rámci multidisciplinárního týmu. Dovednost spolupráce je velmi důležitá, neboť většina činností, které se odehrávají ve skupinách/týmech vyžaduje totiž určitý stupeň koordinace prostřednictvím řízení skupinové práce, týmové spolupráce. Mnoho organizačních cílů a úkolů nelze totiž dosáhnout samostatnou prací jednotlivých zaměstnanců v organizaci. Většina jednotlivců tudíž tráví a také v budoucnu jistě bude trávit stále větší množství času (spolu)prací ve skupině/týmu s jinými lidmi. Obsah kurzu se zaměřuje na to, jak to zařídit, aby tým byl jak dobře sehraný orchestr .
Obsah:
- Specifikace základních pojmů a jejich vysvětlení - orientovaný klient, klient s kognitivním deficitem, klient dlouhodobě upoutaný na lůžko, specifika jednotlivých kategorií.
- Práce s orientovaným klientem - metodiky a jejich prolínání, praktické ukázky kondičního cvičení, cvičení s pomůckami, prvky trénování paměti, prvky reminiscence.
- Práce s klientem s mírným kognitivním deficitem - metodiky a jejich prolínání, praktické ukázky pro aplikaci prvků trénování paměti a reminiscence pro klienty s mírným kognitivním deficitem s ohledem na specifika této skupiny, možnosti pohybových aktivit, prvky validace a jejich aplikace.
- Práce s klientem trvale upoutaným na lůžko - metodiky a jejich prolínání, praktické náměty na aktivizaci na lůžku s prvky bazální stimulace.
- Shrnutí, doplnění zbývajících informací, otázky.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

sociálním pracovníkům a pracovníkům s sociálních službách

Délka

8 hod.

Poznámka:

Kód09-42-A11
AkreditaceA2020/0440-SP/PC
LektorIng. Bc. Jaroslava Slivoňová
Cena1 100 Kč
Termín konání 11.03.2021 09:00 - 16:00
Místo konání Praha, Sportovní 846/22

Rychlé odkazy