Povinnosti původců odpadů se zaměřením na obce - zaměřeno na nový zákon o odpadech a nové prováděcí předpisy (ON-LINE)

Povinnosti původců odpadů se zaměřením na obce - zaměřeno na nový zákon o odpadech a nové prováděcí předpisy (ON-LINE)

Kurz bude realizován on-line formou videokonference. Účastníci budou předem instruováni a obdrží výukové materiály. Pro sledování kurzu on-line lze…

Nelze se již přihlásit

Kurz bude realizován on-line formou videokonference. Účastníci budou předem instruováni a obdrží výukové materiály. Pro sledování kurzu on-line lze použít PC s reproduktory, notebook, tablet nebo smartphone. Účastníkům bude k dispozici technická podpora.

Cílem aktualizačního a prohlubujícího vzdělávacího programu je seznámení úředníků s novou právní úpravou zákona č. 541/2020 Sb., o odpadech, se zaměřením na výklad jednotlivých pojmů, povinnosti původců a provozovatelů zařízení, povinnosti obce v přenesené a samostatné působnosti včetně řešení různých situací z praxe, a dále seznámení s novými prováděcími předpisy k tomuto zákonu.
Rámcový obsah kurzu:
I. Nový zákon č. 541/2020 Sb. Sb., Sb., o odpadech včetně prováděcích předpisů a aktuálního legislativního stavu, základní pojmy, povinnosti původce odpadů a provozovatele zařízení.
Legislativní stav připravovaných prováděcích předpisů tohoto zákona a jejich dopad v praxi.
II. Hierarchie způsobů nakládání s odpady – předcházení vzniku odpadů, soustřeďování, skladování a sběr odpadu úprava odpadu, využití odpadu, odstranění odpadu, obchodování s odpady a zprostředkování nakládání s odpady, přeprava odpadu.
III. Povinnosti obce v samostatné působnosti, poplatek za komunální odpad, obecně závazná vyhláška obce, zařízení k využívání, odstraňování sběru nebo výkupu odpadů.
IV. Evidence odpadů a ohlašování zařízení, plány odpadového hospodářství, výkon státní správy, přestupky.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Kurz je určen úředníkům a zaměstnancům územních samosprávných celků zajišťujících agendu v oblasti odpadového hospodářství.

Délka

7 hod.

Poznámka:

Akreditace MV: AK/PV-164/2017

Kód18-03-A11
AkreditaceAK/PV-164/2017
LektorIng. Marie Stáňová
Cena1 100 Kč
Termín konání 27.05.2021 09:00 - 15:15
Místo konání on-line kurz

Rychlé odkazy