Kurz anglického jazyka pro pedagogické pracovníky A1/A2 – A2

Kurz anglického jazyka pro pedagogické pracovníky A1/A2 – A2

Jazykový kurz pro pedagogické pracovníky, úroveň A1/A2 – A2 (definovaná SERR), jehož celková hodinová dotace činí 60 vyučovacích hodin. Obsah výuky…

Nelze se již přihlásit

Jazykový kurz pro pedagogické pracovníky, úroveň A1/A2 – A2 (definovaná SERR), jehož celková hodinová dotace činí 60 vyučovacích hodin. Obsah výuky tvoří znalosti a dovednosti, jejichž rozsah bude na základě vstupního testování přizpůsoben stupni pokročilosti účastníků.
Výuka bude zaměřena na čtyři hlavní oblasti:
- jazyk / slovní zásoba, mluvnice, zvuková a grafická stránka
- řeč / komunikativní fungování jazyka – poslech s porozuměním, čtení s porozuměním, ústní i písemné vyjadřování
- znalosti reálií příslušné jazykové oblasti ve srovnání s reáliemi ČR
- učební návyky vedoucí k efektivnímu studiu jazyka
Vzdělávací cíl kurzu:
Poslech: rozumět jednoduchým dialogům, rozeznat téma diskuse, pokud se mluví pomalu, rozumět hlavním informacím v krátkých hlášeních a sděleních, rozumět informacím v krátkých nahrávkách z každodenního života, rozeznat téma komentáře v TV zprávách.
Čtení: pochopit informace z článků, které obsahují čísla, obrázky a nadpisy, porozumět jednoduchému dopisu, najít informace z letáku, rozumět jednoduchým návodům, rozumět vyprávění z každodenního života.
Ústní projev: domluvit se na poště, v bance, v obchodě, umět si koupit jízdenku, požádat o informace, umět se zeptat na cestu popř. vysvětlit cestu s pomocí mapy, umět se omluvit, pozvat někoho, reagovat na obojí, zeptat se na záliby, domluvit si setkání. Umět popsat sebe, rodinu, kde bydlím, své zaměstnání, popsat aktivity v minulosti. Umět někoho oslovit, dát najevo, kdy rozumím.
Písemný projev: umět napsat jednoduché vzkazy, popsat události, aspekty svého života, vyplnit formulář, umět napsat krátký dopis, používat souřadná souvětí a vyjadřovat časovou posloupnost (nejprve, potom,….).
Pro získání osvědčení o absolvování jazykového kurzu je nutné splnit min. 75% docházku do kurzu.

Gramatika / vstupní znalosti: základní časy - přítomný v prostém a průběhovém tvaru, minulý v průběhovém tvaru, budoucí, modální slovesa can, must, may a jejich opisy, podmiňovací způsob - could, would, should, stupňování adjektiv a vazba there is/are
Doporučená učebnice: Angličtina s Bontonem, M. Kelly, nakl. Angličtina Expres. Vybrané texty k poslechům jsou účastníkům poskytovány.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům MŠ, ZŠ, SŠ, VOŠ, pedagogům volného času, vychovatelům školských zařízení

Délka

60 hod.

Poznámka:

Probíhající kurz.

Kód05-39-A81
AkreditaceMSMT-813/2020-2-186
LektorPetra Nykodýmová
Cena7 130 Kč
Termín zahájení 05.02.2020 14:30 - 16:00
Termín ukončení 06/2021
Místo konání Praha / on-line - nouzový stav v ČR

Rychlé odkazy