Kurz AJ pro pedagogické pracovníky A2 – A2/B1

Kurz AJ pro pedagogické pracovníky A2 – A2/B1

Jazykový kurz pro pedagogické pracovníky, úroveň A2 – A2/B1 (definovaná SERR), jehož celková hodinová dotace činí 80 vyučovacích hodin. Obsah výuky…

Nelze se již přihlásit

Jazykový kurz pro pedagogické pracovníky, úroveň A2 – A2/B1 (definovaná SERR), jehož celková hodinová dotace činí 80 vyučovacích hodin. Obsah výuky tvoří znalosti a dovednosti, jejichž rozsah bude na základě vstupního testování přizpůsoben stupni pokročilosti účastníků.
Výuka bude zaměřena na čtyři hlavní oblasti:
- jazyk / slovní zásoba, mluvnice, zvuková a grafická stránka
- řeč / komunikativní fungování jazyka – poslech s porozuměním, čtení s porozuměním, ústní i písemné vyjadřování
- znalosti reálií příslušné jazykové oblasti ve srovnání s reáliemi ČR
- učební návyky vedoucí k efektivnímu studiu jazyka
Vzdělávací cíl kurzu:
Poslech: rozumět v běžném rozhovoru, v delším rozhovoru, pokud se mluví zřetelně, rozumět krátkému vyprávění, rozumět hlavním bodům zpráv, hlavním myšlenkám v TV pořadech, rozumět jednoduchým technickým informacím.
Čtení: rozumět nejdůležitějším bodům v krátkých novinových článcích, umět z kontextu odhadovat význam některých známých slov v rámci známého tématu, umět zjistit z krátkých textů potřebné informace, rozumět jednoduchým úředním dopisům a osobním dopisům, v příběhu pochopit děj.
Ústní projev: zúčastnit se rozhovoru nebo diskuse s chybami, dorozumět se v rámci cestování, umět vyjádřit pocity, zeptat se na názor, umět vyprávět příběh, umět vysvětlit své plány, převyprávět film a shrnout obsah textu s použitím původní slovní zásoby, umět používat slova s podobným významem, v běžných situacích se vyjadřovat plynule.
Písemný projev: umět napsat jednoduché texty na známá témata, dopisy, v dopisu umět vyjádřit pocity, umět napsat e-mail.

Gramatika / vstupní znalosti: Přehled časů a orientace v nich = prostý a průběhový u času přítomného, minulého a budoucího + další způsoby vyjádření budoucího času (předpřítomný). Práce se slovesy – podmiňovací způsoby, opisy modálních sloves v časech. Předložky v základních vazbách. Úvod do práce s výrazy.

Doporučená učebnice:
Angličtina s Bontonem (M. Kelly, nakl. Angličtina Expres) – cca od lekce 14-15. English Vocabulary in use (McCarthy, O´Dell, nakl. Cambridge). Vybrané texty k poslechům jsou účastníkům poskytovány.

Pro získání osvědčení z jazykového kurzu je nutné splnit min. 75% docházku do kurzu.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům MŠ, ZŠ, SŠ, VOŠ, pedagogům volného času, vychovatelům školských zařízení se vstupní znalostí jazyka na úrovni A2

Délka

80 hod.

Poznámka:

Probíhající kurz.

Kód05-54-A71
AkreditaceMSMT-813/2020-2-186
LektorPetra Nykodýmová
Cena9 320 Kč
Termín zahájení 05.11.2019 14:00 - 15:30
Termín ukončení 20. 04. 2021 00:00
Místo konání Praha / on-line - nouzový stav v ČR

Rychlé odkazy