Profesní únava hlasu a možnosti nápravy

Profesní únava hlasu a možnosti nápravy

Seminář zaměřený na hry a hlasová cvičení, vedoucí k předcházení a nápravě hlasové únavy. Obsah – témata:
Teoretická část: Základní informace z…

Nelze se již přihlásit

Seminář zaměřený na hry a hlasová cvičení, vedoucí k předcházení a nápravě hlasové únavy. Obsah – témata:
Teoretická část: Základní informace z anatomie a fyziologie hlasu a zásady hlasové hygieny. Příčiny hlasové únavy a následných hlasových poruch. Vysvětlení podstaty problémů na typických příkladech z praxe.
Praktická část:
Osvojení konkrétních hlasových cvičení směřujících k reedukaci hlasu, postupy a zásady uplatňované při nápravě chybné hlasové funkce.
V průběhu semináře si bude moci každý z účastníků individuálně ujasnit příčiny svého hlasového problému, objevit cestu jeho nápravy a v opakovaném procvičování v rámci bloku se pokusit opravit svůj chybný stereotyp tvoření hlasu. Obsah semináře vychází z každodenních potřeb pedagoga naučit se uplatňovat správné zásady hlasové hygieny.
Cílem vzdělávacího programu je dát možnost účastníkům poznat individuální příčiny jejich hlasových obtíží, nabízí však i prevenci těm, jejichž hlas zatím zvládá náročné povolání. V semináři budou nabídnuty hry, cvičení a motivace, které vedou k předcházení a k nápravě hlasové únavy. Jde o prakticky zaměřený seminář, v němž bude respektován individuální přístup ke každému z účastníků.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům všech druhů a stupňů škol a školských zařízení

Délka

6 hod.

Poznámka:

Kód18-08-A21
AkreditaceMSMT-32847/2018-1-993
LektorPaedDr. Alena Tichá, Ph.D.
Cena1 050 Kč
Termín konání 30.09.2021 09:00 - 14:00
Místo konání Praha, Sportovní 846/22

Rychlé odkazy