Přestupkové řízení na malých obcích – forma videokonference

Přestupkové řízení na malých obcích – forma videokonference

Cílem vzdělávacího programu je prezentace problematiky přestupkového řízení, kterou upravuje zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a…

Nelze se již přihlásit

Cílem vzdělávacího programu je prezentace problematiky přestupkového řízení, kterou upravuje zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich (přestupkový zákon), a zákon č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, a to s ohledem na procesní postupy dle zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, v podmínkách malých obcí se zaměřením na nejčastější skutkové podstaty a pochybení.

Rámcový obsah kurzu:
I. Správní řád v řízení o přestupcích, správní řízení – právní předpisy v řízení o přestupcích
Rozsah působnosti správního řádu v řízení o přestupcích, subsidiarita, zdůraznění největších odlišností mezi správním řádem a zákonem č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, ve znění pozdějších předpisů. Ostatní právní předpisy v řízení o přestupcích.

II. Přestupky – řízení o přestupcích
Příslušnost, promlčecí doba, přerušení řízení, účastníci řízení, další osoby vystupující v řízení a OSPOD, postup před zahájením řízení, zahájení řízení, předání a postoupení, průběh řízení, dokazování, rozhodnutí o přestupku, náklady řízení, řízení o odvolání.

III. Společná, přechodná a závěrečná ustanovení
Výkon působnosti, přenos příslušnosti na základě VPS, evidence přestupků, námitkové řízení, požadavky na oprávněnou úřední osobu, přechodná ustanovení.

IV. Zákon č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích
Přestupky proti pořádku v územní samosprávě, přestupky proti veřejnému pořádku, přestupky proti občanskému soužití, přestupky proti majetku, evidence přestupků.

V. Diskuse, odpovědi na dotazy

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Kurz je určen úředníkům územních samosprávných celků, kteří se zabývají problematikou přenesené působnosti v oblasti přestupkového řízení ve věcech přestupků proti občanskému soužití, majetku a veřejnému pořádku a členové komisí k projednávání přestu

Délka

7 hod.

Poznámka:

Akreditace MV: AK/PV-716/2021

Kód10-09-A21
AkreditaceAK/PV-716/2021
Lektorlektor bude upřesněn v pozvánce
Cena985 Kč
Termín konání 19.10.2021 09:00 - 14:15
Místo konání on-line kurz

Rychlé odkazy