Evidence obyvatel v kontextu s instituty občanského práva – forma prezenční

Evidence obyvatel v kontextu s instituty občanského práva – forma prezenční

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační kurz zaměřený především na problematiku trvalého pobytu v souvislosti s instituty občanského práva,…

Nelze se již přihlásit

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační kurz zaměřený především na problematiku trvalého pobytu v souvislosti s instituty občanského práva, které zakládají právo osob užívat nemovité věci. Součástí výkladu jsou příklady z praxe a řešení modelových situací, se kterými se mohou přijít úředníci nejčastěji v praxi potkat.

Rámcový obsah kurzu:
I. Právní rámec
Přehled základních právních předpisů uplatňujících se při řešení trvalého pobytu, význam judikatury.

II. Problematika TP podle zákona o evidenci obyvatel a rodných číslech
Údaj o místu trvalého pobytu podle zákona o evidenci obyvatel, praxe při ohlášení změny místa trvalého pobytu, při rušení údaje o místu TP, výklad problematiky TP platnou judikaturou.

III. Instituty občanského práva související s právem bydlet a podmínky pro zaevidování/rušení údaje o místu TP v jednotlivých případech, platnost smluv aj.
Vlastnictví, věcné břemeno, nájem, podnájem, nájem nebytového prostoru k bydlení, bydlení manželů po uzavření manželství, pacht, výprosa, výpůjčka, výměnek.

IV. Diskuse a dotazy

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Cílovou skupinou jsou úředníci územních samosprávných celků, zejména úředníci zařazení do ohlašoven a matrik na obcích, a dále úředníci odborů vnitřních věcí obcí a měst.

Délka

6 hod.

Poznámka:

Akreditace MV: AK/PV-750/2021

Kód03-10-H31
AkreditaceAK/PV-750/2021
Lektorlektor uveden v pozvánce
Cena1 100 Kč
Termín konání 02.06.2022 09:00 - 14:15
Místo konání Kutná Hora, Barborská 51

Rychlé odkazy