Secese s trochou recese / Umění a tvorba se zvláštním důrazem na secesní módu

Secese s trochou recese / Umění a tvorba se zvláštním důrazem na secesní módu

Praktický seminář zaměřený na poznání principů secesního umění a užité tvorby se zvláštním důrazem na secesní módu. Výklad doprovázejí unikátní…

Nelze se již přihlásit

Praktický seminář zaměřený na poznání principů secesního umění a užité tvorby se zvláštním důrazem na secesní módu. Výklad doprovázejí unikátní dobové obrázky odívání a citace z dobové literatury. Aktivní výtvarná tvorba účastníků je zaměřena na secesní reliéf z kovové fólie a jeho praktické využití na předmětech užité tvorby a jejich didaktické i praktické využití pro pedagogy výtvarných činností ve školních i mimoškolních aktivitách při práci s dětmi. Na závěr bude prezentace a hodnocení individuální práce posluchačů, možnost dokumentace výtvarných artefaktů.
Obsah – témata:
- Secese jako umělecký styl doby – konec 19. a počátku 20. stol do 1. světové války. Umělecké principy secese – barevnost, náměty, kompozice, techniky. Vlastní tvorba posluchačů.
- Secesní užitá tvorba a její význam pro moderní společnost 20. století - využití techniky v širším pojetí estetické výchovy, spojení literárních, dramatických a výtvarných aktivit. Tvorba posluchačů podle vlastní motivace a pedagogického záměru.
- Na promenádě v plné parádě. Móda secese – ukázky módního oděvu pro různé příležitosti v průběhu roku. Odkaz na současnost.
- Tvorba secesního reliéfu vytlačovaného do kovové fólie a jeho využití na předmětu užité tvorby – (knižní záložka, blahopřání apod.)

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

učitelům ZŠ, ZUŠ, SŠ, VOŠ, vychovatelům ŠD a ŠK, pedagogům volného času a vedoucím zájmových kroužků

Délka

8 hod.

Poznámka:

Kód10-67-A41
AkreditaceMSMT-813/2020-2-186
LektorPhDr. Jana Skarlantová
Cena1 500 Kč
Termín konání 04.10.2022 09:00 - 16:00
Místo konání Praha, Sportovní 846/22

Rychlé odkazy