Veřejné zakázky v praxi územních samospráv - pro pokročilé

Veřejné zakázky v praxi územních samospráv - pro pokročilé

Vzdělávací program se zaměřuje na odlišnosti nové právní úpravy a na praktický postup při realizaci veřejných zakázek, řešení konkrétních situací a…

Nelze se již přihlásit

Vzdělávací program se zaměřuje na odlišnosti nové právní úpravy a na praktický postup při realizaci veřejných zakázek, řešení konkrétních situací a problémů. Předpokládá se, že tohoto kurzu se zúčastní účastníci, kteří již mají nějaké zkušenosti s realizací veřejných zakázek.

Výběr z obsahu kurzu:
I. Postup při přípravě veřejných zakázek dle platné legislativy
Aktuální změny v legislativě, druhy a podmínky použití zadávacího řízení, lhůty v zadávacím řízení, kvalifikace, stanovení zadávacích podmínek, zpracování zadávací dokumentace.
II. Kritéria hodnocení nabídek, výběr nejvhodnější nabídky
Nastavení hodnotících kritérií, změny návrhů smluv, posuzování mimořádně nízké nabídkové ceny, transparentní hodnocení, změny návrhů smluv v podaných nabídkách, změny smluv po jejich uzavření, důsledky zrušení zadávacího řízení.
III. Požadavky na kvalifikaci dodavatelů
Nediskriminační nastavení kvalifikace, doplnění dokladů o kvalifikaci, prokazování kvalifikace prostřednictvím jiných subjektů.
IV. Zadávací řízení - principy, nedostatky
Podmínky zadání (úplnost, jednoznačnost a srozumitelnost zadávací dokumentace), soulad zadávací dokumentace s oznámením / výzvou, změny v podmínkách zadání, princip hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti, princip transparentnosti a nediskriminace.
Formální chyby v zadávacím řízení, chyby ve stanovení kvalifikačních kritérií, nedostatky v úkonech zadavatele, další možné nedostatky.
V. Praktické příklady
Případové studie, příklady jednotlivých typů zadávacích řízení jak pro zakázky malého rozsahu, tak pro zakázky zadávané v režimu zákona.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Kurz je určen úředníkům a dalším zaměstnancům ÚSC, kteří v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek nakládají s finančními prostředky.

Délka

7 hod.

Poznámka:

Kurz zaměřen na NOVELU, která by měla nabýt účinnosti v létě t.r.

Novela zákona č. 134/2016 Sb. obsahuje zejména odstranění nedostatků transpozice vytýkané České republice Evropskou komisí, zpřesnění některých ustanovení zákona. Novela dále provádí změny, které mají vést ke snížení administrativního zatížení na straně zadavatelů i dodavatelů, odstraňuje nepřiměřenou přísnost některých pravidel, vyjasňuje výkladové nejasnosti, a měla by také odstranit legislativně technické nedostatky textu.

Akreditace MV: AK/PV-549/2014

Kód17-02-A51
AkreditaceAK/PV-549/2014
Lektorlektor uveden v pozvánce
Cena1 200 Kč
Termín konání 11.09.2023 09:00 - 15:00
Místo konání Praha, Sportovní 846/22

Rychlé odkazy