gcs3x3up94_____20190123_102216_HDR

BETT Londýn 2019 - inspirace pro pedagogy

05.05.2019  |  Mgr. Martin Borský

VISK uspořádal od 22. 1. do 24. 1. 2019 expedici na celosvětovou výstavu BETT v Londýně.

 

Výstava BETT SHOW zaměřená na využití technologií ve vzdělávání probíhá již od roku 1985 vždy v lednovém termínu. K vidění je velké množství novinek a inspirací.
Výstava je rozsáhlá jednak plochou a hlavně počtem vystavovatelů. Se skupinou středočeských pedagogů jsme věnovali její návštěvě celý den a i to stačí jen na zběžné seznámení…

Roboti jsou všude, vlevo, vpravo, malí, velcí, kulatí, hranatí, na pásech, kolech, jako stavebnice atd. Je tu i 3D tisk, vyřezávací plottery, polytechnické stavebnice, projekční technika, dotykové tabule a obrazovky větší a ještě větší, stolky s dotykovou plochou, projekce na podlahu s interaktivitou.
Mnoho nabíjecích boxů pro tablety a notebooky. Různé měřící systémy pro podporu výuky přírodovědných předmětů, snímače a čidla. Vizualizéry, kamery.
Řešení komplexní a drahá, vedle řešení jednoduchá a poměrně levná, např. mikroskop vytvořený jednoduchým doplňkem k smart telefonu.

A hlavně jsou tu lidé, mnoho vystavujících natěšených poskytnout výklad či vysvětlení, mnoho zvídavých návštěvníků. Ke každému robotu pochopitelně patří jeho ovládací – programovací prostředí, ale to fotit moc nejde a metodika už vůbec.
Zejména největší firmy jako Microsoft a Google připravily workshopy, ukázková videa, přednášky atd. Některá videa jsou dostupná např. na YouTube nebo na firemních webech.

Rychlé odkazy