h9wcyttjoa_____Luneta Václav Brožík

Studentům a studentkám Akademie 3.věku VISK

03.04.2020  |  Mgr. Jiří Holý

Vážené a milé studentky a studenti Akademie 3.věku Vzdělávacího institutu Středočeského kraje,

v dnešní složité situaci, kdy všichni vzdorujeme  koronavirové pandemii, Vás chci za celý náš tým VISK co nejsrdečněji pozdravit a popřát Vám všem pevné zdraví a vyjádřit podporu Vám i Vašim rodinám.

 

Věřím, že se podaří vše úspěšně překonat a zvládnout a brzy  se zase budeme moci setkávat na  seminářích, přednáškách a exkurzích v rámci naší A3V VISK. Připojuji obrázek  lunety našeho slavného malíře Václava Brožíka, kterou můžete nalézt v Pantheonu Národního muzea. Na lunetě je zobrazen Jan Ámos Komenský, který předkládá městské radě v Amsterodamu svá didaktická díla. Tento obraz jsem vybral nejen proto, že ukazuje českou historii a jednoho z největších Čechů, ale i proto, že v těchto týdnech, které jsou náročné pro nás všechny je přerušena výuka na všech školách v České republice, tedy i na naší A3V VISK a je snaha překlenout toto období výukou na dálku – tzv. distanční výukou. Vy, kteří máte možnost využít internetu a moderních technologií, můžete i na našich internetových stránkách www.visk.cz nalézt řadu zajímavých odkazů, námětů, webinářů či videí, které by Vás mohly oslovit. Připojuji dva odkazy na dokumenty, které se týkají Pantheonu Národního muzea a právě lunet Václava Brožíka:

https://www.youtube.com/watch?v=rz_Thhm3F2k   

https://www.facebook.com/watch/?v=970979876446143

Je to zároveň i pozvánka k návštěvě rekonstruované budovy Národního muzea, kterou, až to situace dovolí, určitě doporučuji absolvovat.   

 

A na závěr mi dovolte připojit dopis s pozdravem od jednoho z našich skvělých lektorů, kterého velmi dobře znáte a máte rádi, pana Ivana Bauera:

 

Kutná Hora 1. dubna 2020

Moji milí akademici.

Snad Vás toto oslovení neurazí. Milí jste, akademici také. Chci Vás pozdravit a napsat, že mi chybí přímý kontakt s Vámi, Váš upřímný zájem, živá historie i káva s Vámi. Těším se na povídání, až se zase uvidíme, těším se na nová témata. A věřte, že máme nápady.

Přeji Vám pevné zdraví a nějaké malé radosti a myslím na Vás. Buďte opatrní a vydržte.

S přáním brzkého setkání v lepších časech.

                                                                                                              Lektor

                                                                                                              Ivan B a u e r

 

Za celý tým VISK

Mgr. Jiří Holý

Rychlé odkazy