5s2om44nt3_____obrazek

Webinář prevence: Dopady distanční výuky z pohledu adiktologie

05.03.2021  | 

Vzdělávací institut Středočeského kraje připravuje na jaro 2021 cyklus webinářů prevence, které se budou tematicky dotýkat dopadů distanční výuky na psychiku žáků a na rozvoj rizikového chování s tím spojeného. V neposlední řadě také na to, jak postupovat při návratu žáků do škol.

První z řady webinářů bude vycházet z výsledků studie Kliniky adiktologie 1. lékařské fakulty UK, která proběhla na podzim 2020 ve spolupráci s Odbornou společností pro prevenci rizikového chování a Katedrou psychologie Pedagogické fakulty UK.

Anotace:

  1. Výsledky dotazníkového šetření Kliniky adiktologie 1. LF UK a VFN, které si kladlo za cíl zmapovat aktuální stav v oblasti všech hlavních typů rizikového chování a duševního zdraví u dětí během aktuální epidemiologické situace (2. vlna covid-19). Data byla získána v průběhu listopadu 2020. Konkrétně tak byla dotazníkovým šetřením zjišťována míra a závažnost rizikových typů chování u dětí a dospívajících, dále připravenost, možnosti a potřeby základních a středních škol v období distanční výuky, které jsou potřebné pro poskytování preventivních intervencí.
  2. Kazuistika - poradenství s dospívajícími a dopad pandemie na jejich život.
  3. Vzdělávání v prevenci - představení on-line kurzu "Úvod do prevence založené na důkazech", který poskytuje základní informace o prevenci rizikového chování založené na důkazech.

Lektorka: Mgr. Helena Fialová, odborná asistentka 1. lékařské fakulty UK

Termín: středa 10. března (15.00 – 17.00)

Odkaz pro přihlášení: Kliknutím sem se připojíte ke schůzce.

Těšíme se na Vás!

Rychlé odkazy