d5yn2abj2k_____IMG_0525

Školní tandem pro CLIL

27.04.2021  |  Mgr. Linda Borská Richterová

ŠKOLNÍ TANDEM PRO CLIL

 
Cílem této aktivity je pomoci ZŠ a SŠ zavádět metodu CLIL (Content and Language Integrated Learning - jedná se o integrování angličtiny nebo jiného cizího jazyka do výuky nejazykových předmětů).
Projekt umožní učitelům nejazykových předmětů rozšířit jejich jazykové kompetence v cizím jazyce absolvováním jazykového kurzu, následně získat dovednost vést hodiny metodou CLIL a vytvoří prostředí pro sdílení zkušeností v jednotlivých školách i mezi zúčastněnými školami navzájem.
 
Obsah aktivity:
  • Individuální jazykově metodický kurz cizího jazyka v rozsahu 40 vyučovacích hodin, v ideálním případě vedený učitelem jazyka ze zúčastněné školy. Tato pozice lektora bude hrazena z projektu.
  • Workshop v rozsahu 24 vyučovacích hodin ve 3 blocích vedený externími odborníky na CLIL.
  • Sdílený prostor pro pedagogy (Microsoft Teams), kde mohou sdílet v rámci své školy či v rámci všech zúčastněných škol zkušenosti a materiály z výuky CLIL.
  • Konference - CLIL ve výuce v rozsahu 6 hodin, s odborníky této metody, na závěr celého projektu pro všechny zúčastněné pedagogy.
 
V letošním roce se této projektové aktivity zúčastnilo 8 škol a vzniklo 10 “Školních tandemů pro CLIL”.
Projekt Implementace Krajského akčního plánu II Středočeského kraje a jeho aktivity budou realizovány i v příštím školním roce 2021/2022.
 
Pokud byste o tuto zdarma projektovou aktivitu měli zájem, kontaktujte kolegyni Mgr. Veroniku Kubičkovou (kubickovaver@visk.cz).

Rychlé odkazy