y2a7vnwvp3_____obrazek

Webinář prevence: Motivační rozhovory

08.06.2021  | 

Zveme Vás na webinář prevence z cyklu Dopady distanční výuky na psychiku žáků a na rozvoj rizikového chování, který jsme v tomto pololetí realizovali díky podpoře Středočeského kraje.

Téma: Motivační rozhovory

Jak podpořit motivaci žáků? Motivační rozhovory jsou komunikačním přístupem zaměřeným na podporu hledání vnitřní motivace ke změně chování a při rozhodování. Mají klinicky ověřenou účinnost, vycházejí z humanistických (na člověka orientovaných) přístupů a v jejich základech je důraz na partnerský a respektující vztah, na akceptaci a empatii a rozvíjení zdrojů.
Učitelům ve škole může tato metoda pomoci při vedení individuálních i skupinových rozhovorů s dětmi, při navazování a udržení dobrých pracovních vztahů, při zkoumání potřeb a podpoře hledání vlastních nápadů, zdrojů a motivace dítěte, ať už ve směru seberozvoje nebo v situacích, kdy je třeba oslovit problémové chování. Motivační rozhovory lze využít i při výuce, např. v situacích, kdy chceme podpořit vlastní aktivitu dětí, pomáháme evokovat jejich nápady, facilitovat diskuzi.
 

Lektor: PhDr. Jan Soukup, Ph.D., klinický psycholog a psychoterapeut

 

Termín: čtvrtek 10. 6. 2021 (15.00 – 17.00)

 

Odkaz na připojení: Klikněte sem a připojte se ke schůzce

Těšíme se na Vás!

Rychlé odkazy