ej8z48cyqj_____fake-news-g9ece50c62_1920

Projekt - Klíče k médiím

10.05.2022  |  Mgr. Martin Borský

Klíče k médiím

VISK se stal partnerem celorepublikového projektu s názvem Klíče k médiím. Celý projekt se věnuje médiím a jak média ovlivňují život.

 

O projektu:

 

Sdružení novinářů a učitelů médií ve spolupráci s Vyšší odbornou školou publicistiky připravili v rámci vzdělávacího projektu Klíče k mediím soutěž, která celý projekt startuje. 

K čemu jsou média? Jak ovlivňují váš život? Jak se dají používat i zneužívat? Kdo jsou novináři a dá se jim věřit? Existují fake news, nebo je to fake news? Jakou roli ve společnosti média hrají? To jsou jen jedny ze stovky klíčových otázek, které se týkají médií a na které vám pomůžeme najít odpověď.

Postupně v průběhu roku 2022 budou na stránkách projektu přibývat jednotlivé klíče. Krátká i delší videa a podcasty o médiích řazené do tematických bloků, které budete moci zdarma využívat ve výuce. Součástí každého tématu bude i metodický list.

 

Prvním krokem projektu je soutěž pro studenty středních škol:

 

Soutěž se týká fake news, více o ní najdete v přiloženém plakátu a na webových stránkách. Budeme moc rádi, když o soutěži dáte studentům vědět, třeba jen tím, že plakát umístíte na vaši nástěnku. Nebo si soutěží zpestříte výuku. 

Studenti mohou vyhrát nejen zajímavé ceny od partnerů, ale také stáže ve vybraných médiích nebo účast na letní novinářské škole, kterou poslední týden v srpnu pořádá Vyšší odborná škola publicistiky. Nejlepším příspěvkům se rovněž dostane velké publicity, neboť je zveřejní mediální partneři soutěže. 

Pokud budete potřebovat více informací, rádi vám je poskytneme. 

Pište Ing. Dominice Ryšavé (produkční) na dominika.rysava@klicekmediim.cz či volejte 728 311 357.

 

Plakát soutěže ZDE.

Rychlé odkazy