7qk2yf0et1_____IMG_20191123_212740

Umění vědomé komunikace se Simonou Babčákovou

04.11.2022  | 

Umění vědomé komunikace se Simonou Babčákovou

Simonu Babčákovou většina lidí zná jako komediální herečku. Vedle své herecké kariéry se ovšem celý život zabývá psychologií a sebepoznáním. Absolvovala celou řadu seminářů a výcviků, kde si mimo jiné osvojovala umění komunikace. Dalším zásadním tréninkem jsou pro ni freestylové improvizace, které nejen hraje, ale i vyučuje. Věří, že kultivace komunikace může mít dosah na kultivaci celého společenství, a to zásadně ovlivňuje kvalitu našeho života.

Vzhledem k tomu, že svůj život si tvoříme sami a jeden z hlavních nástrojů tvorby je komunikace, považuje za důležité, abychom znali její pravidla. Komunikaci používáme a rozvíjíme celý život, je výhodné znát souvislosti, abychom se dokázali zorientovat v sobě i ve světě, který nás obklopuje. Život je neustálá změna a naše potřeby se v průběhu života mění též. Významně se proměňují kontexty pro všechny, tedy i pro učitele a žáky i studenty.

Obsah:

Seminář je vhodný pro každého, kdo chce pochopit principy a pravidla komunikace, a to především v oblastech, kde se nám nedaří. To znamená, když jsme v konfliktu nebo v silných emocích, které nám brání komunikovat srozumitelně a konstruktivně.

Proto si na semináři zvědomíme, že existuje komunikace vnitřní a vnější. Vyzkoušíme si, jakým způsobem můžeme komunikovat se svými pocity. Jakou důležitou roli v našem životě hraje třeba hněv a jak ho můžeme využít proto, abychom si uvědomili, co ve skutečnosti chceme. Jednoduchým cvičením si ukážeme, jak můžeme komunikovat se svým tělem. Ukážeme si, jak vypadá správné NAČASOVÁNÍ a FORMA. A vyzkoušíme si i jeden z nejdůležitějších nástrojů komunikace: TRANSPARENTNOST a NASTAVOVÁNÍ HRANIC.  Pomocí jednoduchých situací a cvičení ve dvojicích si vyzkoušíme rozdíl mezi tím, jak se cítíme v komunikaci bez informací a jak může vypadat vědomá komunikace.

  • Termín: 7. 12. 2022 (10:00 – 15:00)
  • Místo: VISK Praha, Sportovní 846/22, Praha 10 – Vršovice
  • Cena: zdarma pro účastníky ze škol Středočeského kraje
  • Odkaz na přihlášení: https://visk.cz/akce/3P4:14-26-G41

Těšíme se na Vás!

Rychlé odkazy