kwv6uck0h8_____20220920_114555

Setkání výchovných a kariérových poradců - SOU Hubálov

17.01.2023  |  Mgr. Hana Janoušková

Zajímavá akce pro výchovné a kariérové poradce základních škol

 

 

10. 1. 2023 proběhlo na Středním odborném učilišti v Hubálově setkání výchovných a kariérových poradců základních škol. Akce byla realizovaná pod záštitou Středočeského kraje v rámci podpory středního  odborného vzdělávání ve spolupráci se Vzdělávacím institutem Středočeského kraje.

 

Cílem setkání bylo představit poradcům možnosti studia na SOU Hubálov, takže měli příležitost si spolu s ředitelem Ing. Miroslavem Kolomazníkem prohlédnout školu a seznámit se s obory, které učiliště nabízí. S důležitými tématy na setkání vystoupil také zástupce úřadu práce, Ing. Pavel Krpálek, který hovořil o problému přibývajících dětí ve věku 16–18 let, které nemají vzdělání, a také začleňování ukrajinských žáků do studia na středních školách.

 

Pro účastníky byl připraven zajímavý workshop dr. Valerije Seničeva, který se zaměřil na nové trendy na trhu práce, které ovlivňují kariérové poradenství (práce s talenty, proměny trhu práce, technologie aj.). Součástí workshopu byly ukázky aktuálních technik výběru školy a směru studia.

 

Ohlasy na akci byly ze strany poradců ze základních škol velmi pozitivní. Na SOU Hubálov oceňovali zejména jeho vysokou úroveň, moderní prostředí a vybavenost, přátelský přístup k žákům a jejich motivaci pro studium. Kladně hodnotili také informace stran úřadu práce, které pro ně byly přínosem. Nové poznatky si odnesli z workshopu s dr. Seničevem, kde je zaujaly zejména způsoby práce s talenty, techniky výběru školy a proměny trhu práce. Litovali jen toho, že „jsme s p. Seničevem nestrávili více času, abychom mohli jeho metody více zažít.“

 

Protože se akce setkala s tak pozitivním ohlasem, bude ji VISK realizovat i v jiných okresech Středočeského kraje.

Rychlé odkazy