2agb4e5gbz_____IMG-20230503-WA0017

Zahájení výstavy fotografií Jiřího Jirouška v Pešti

09.05.2023  |  Mgr. Hana Janoušková

Nebeské pohledy na Středočeský kraj

 

V Sárijském kulturním domě v Dabasu (Maďarsko, župa Pešť) byla 3. května slavnostně otevřena výstava fotografií Jiřího Jirouška Nebeské pohledy na Středočeský kraj, která zachycuje malebná místa našeho kraje z ptačí perspektivy.

 

Výstava je putovní a potom, co byla představena na různých místech v Německu (Porýní-Falc), Francii (Burgundsko-Franche-Comté) a Polsku (Opolské vojvodství), mají tyto skvělé letecké snímky svou již 14. zastávku v dalším partnerském regionu Středočeského kraje, tedy v Pešti. V Dabasu ji bude možné navštívit až do 26. 5. 2023.

 

Výstavu organizuje Vzdělávací institut Středočeského kraje spolu se Středočeským krajem a Odborem školství Krajského úřadu SK. Výstava se koná pod záštitou paní hejtmanky Petry Peckové.

 

V příjemné atmosféře zahájili vernisáž radní pro oblast vzdělávání a sportu Středočeského kraje, pan Milan Vácha a hejtman župy Pešť István Szabó. Krom jiných hostů se zahájení zúčastnili náměstkyně ministra školství Martina Běťáková, velvyslanec Maďarska v ČR András Bárány a zástupce velvyslance ČR v Budapešti Miroslav Zozulák.

 

Slavnostní atmosféru vernisáže můžete nasát z fotografií v naší galerii.

Rychlé odkazy