362ondycti_____Poláci v COP NB září 2019

Odborná stáž v rámci podpory technického vzdělávání

30.09.2019  |  Mgr. Jiří Holý

 

Odborná stáž v rámci podpory technického vzdělávání – ředitelé středních odborných škol z Opolského vojvodství na zkušené v Nymburce

 

Ve čtvrtek 26. září 2019 se v rámci mezinárodní spolupráce mezi Středočeským krajem a Opolským vojvodstvím v oblasti vzdělávání uskutečnila návštěva skupiny 60 ředitelů středních odborných škol z celého Opolského vojvodství na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti (COP) v Nymburce. 

Odbornou stáž, která byla součástí rozsáhlého projektu dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků opolského zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků – Opolskie Centrum Rozwoju Edukacji, organizačně připravil Odbor školství Krajského úřadu Středočeského kraje a Vzdělávací institut Středočeského kraje. Nymburská škola připravila odbornou část programu včetně exkurzí ve dvou firmách, se kterými škola úzce spolupracuje - Sklárny Crystal Bohemia v Poděbradech a DPOV (depo pro opravy vozidel) v Nymburce.  Vedoucím stáže byl ředitel OCRE Leszek Tomczak. Ředitel SOŠ a SOU Nymburk, Ing. Jiří Hubálek, hosty v multimediálním sále školy seznámil s celkovou koncepcí rozvoje školy a představil jim jednotlivé obory vzdělání, které škola nabízí. Polští ředitelé ocenili postupnou modernizaci školy a jejího vybavení, které je na velmi dobré úrovni a umožňuje kvalitní výuku všem žákům. Na jednání s představiteli OCRE, kterého se zúčastnila vedoucí správního a organizačního oddělení a koordinátorka zahraniční spolupráce OŠ KU Středočeského kraje a zástupce VISK, byla předběžně dojednána  možnost podobné odborné stáže v rámci DVPP pro ředitele středočeských středních odborných škol na školách a jejich firemních pracovištích v Opolském vojvodství, která by se mohla uskutečnit už v příštím roce.

Rychlé odkazy