Život bez obalů

Život bez obalů

Prostřednictví workshopu nahlédneme v širších souvislostech na roli rodiny a školy při výchově k respektu a odpovědnosti. Budeme hledat odpovědi na…

Nelze se již přihlásit

Prostřednictví workshopu nahlédneme v širších souvislostech na roli rodiny a školy při výchově k respektu a odpovědnosti. Budeme hledat odpovědi na otázku: Jaká by měla být škola pro 21. století?. Zaměříme se na cesty, které mohou vést děti k odpovědnosti za jejich budoucí život a úctě k přírodě, kultuře i svému okolí.
Obsah – témata:
- proč je důležité žít v souladu s přírodou, blízkými lidmi a sebou samým?
- proč je důležité v dětech rozvíjet odpovědnost k učení a okolnímu světu? (nákup, stravování, domácnost bez odpadu, recyklace, vědomá spotřeba)
- co školní zahrada přináší nám i našim dětem dnes a co získané dovednosti přinesou do života dětí v budoucnu? (jak se učí člověk od člověka, konzum a soběstačnost)
- proč využít školní zahradu jako místo pro učení a vzdělávání?
Pro účastníky je připraven metodický materiál v podobě tematické knižní publikace Domácnost bez odpadu - Jak si zásadně zjednodušit život snížením produkce odpadu (autorka Bea Johnsonová).
Workshop nemá akreditaci.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům MŠ a ZŠ

Délka

6 hod.

Poznámka:

Realizováno v rámci projektu Implementace krajského akčního plánu II Středočeského kraje - KA3 – Vzdělávání pro trh práce I. oblast – Rozvoj polytechnického vzdělávání pro MŠ a ZŠ
Akce se neuskuteční v termínu 07. 05. 2021. Náhradní termín 24. 06. 2021. Děkujeme za pochopení.

Kód23-06-S11
LektorIng. Tomáš Hajzler
Cena0 Kč
Termín konání 24.06.2021 09:00 - 14:00
Místo konání Mladá Boleslav, Havlíčkova 456/1

Rychlé odkazy