Školská legislativa / Fond kulturních a sociálních potřeb a sociální fondy (webinář)

Školská legislativa / Fond kulturních a sociálních potřeb a sociální fondy (webinář)

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační a prohlubující kurz zaměřený na výklad vyhlášky č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb…

Nelze se již přihlásit

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační a prohlubující kurz zaměřený na výklad vyhlášky č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb, a souvisejících právních předpisů pro FKSP i sociální fondy. Jeho cílem je poskytnout návod jak správně postupovat při poskytování příspěvků z těchto fondů a upozornit na nejčastější chyby, ke kterým v této agendě dochází.
Výběr z obsahu kurzu:
I. Úvod do problematiky, fond kulturních a sociálních potřeb, sociální fondy, tvorba, zásady a čerpání fondu, pravidla hospodaření s fondy.
II. Vyhláška č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb a souvisejících právních předpisů pro FKSP i sociální fondy, aktuální stav legislativy, výklad vyhlášky a její aplikace v praxi.
III. Hospodaření s fondy, vazby na změny zákonů tvorba a užití, zdaňování plnění z fondů, připravované změny možnosti příspěvku (na penzijní připojištění a pojistné na soukromé životní pojištění), poskytování půjček, dary (životní a pracovní výročí, apod.), příspěvky na rekreaci, vitamíny, očkování, příspěvky na stravování.
IV. Spolupráce s odborovými organizacemi.

Vzdělávací program se koná společně pro zástupce organizací zřizovaných ÚSC a zástupcům PO, kteří s fondem kulturních a sociálních potřeb hospodaří.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

vedoucím pracovníkům a dalším zaměstnancům všech druhů škol a školských zařízení

Délka

6 hod.

Poznámka:

Program není akreditován MŠMT v systému DVPP.

Kód01-29-G31
Akreditace!
LektorIng. Věra Zděnková
Cena1 100 Kč
Termín konání 31.03.2022 09:00 - 14:15
Místo konání on-line

Rychlé odkazy