Prahou minulou i současnou / Domovní znamení a zákoutí Starého Města pražského

Prahou minulou i současnou / Domovní znamení a zákoutí Starého Města pražského

Seminář spojený s vlastní tematickou exkurzí, který provází pedagogy jednotlivými pražskými obvody, čtvrtěmi, zajímavými místy a památkami hlavního…

Nelze se již přihlásit

Seminář spojený s vlastní tematickou exkurzí, který provází pedagogy jednotlivými pražskými obvody, čtvrtěmi, zajímavými místy a památkami hlavního města a který probíhá formou literárně historických výkladů zasazených do dobového kulturního a uměleckého rámce s obecně historickým pozadím.
Cílem semináře je hlubší seznámení pedagogů s historickým a uměleckým vývojem jednotlivých pražských míst, popř. památek v kontextu se společenským vývojem našich zemí.

DOMOVNÍ ZNAMENÍ A NEJKRÁSNĚJŠÍ ZÁKOUTÍ STARÉHO MĚSTA PRAŽSKÉHO
Vycházka provází od Kamenného mostu kolem významných kostelů, domů a paláců s poznáním prolínajících se architektonických slohů, ale také nejvýznamnějších osobností, které jsou s těmito místy spojené. Zjistíme, kde byl nejstarší pražský biograf, kde se vařila první káva v Praze, kdo a kde tiskl první české noviny, jak to bylo se slavným kabaretem Montmartre, nebo kde měl svůj palác král Jiřík z Poděbrad.

Sraz účastníků bude upřesněn v pozvánce.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům ZŠ a SŠ

Délka

4 hod.

Poznámka:

Kód18-04-G31
AkreditaceMSMT-8460/2019-1-452
LektorPhDr. Jaroslava Nováková
Cena500 Kč
Termín konání 28.03.2022 14:00 - 17:00
Místo konání Praha

Rychlé odkazy