Aktuální otázky v oblasti územního a stavebního řízení – workshop

Aktuální otázky v oblasti územního a stavebního řízení – workshop

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační a prohlubující workshop, který předpokládá aktivní účast ze strany účastníků a průběžnou řízenou…

Není možné se přihlásit z webu

V případě zájmu kontaktujte organizačního garanta

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační a prohlubující workshop, který předpokládá aktivní účast ze strany účastníků a průběžnou řízenou diskusi zaměřenou na aktuální problémy v oblasti územního a stavebního řízení. Cílem workshopu je zdokonalení aplikační praxe v řízeních dle aktuálně platného stavebního zákona a souvisejících předpisů v souvislosti s jejich změnami a v návaznosti na judikaturu soudů.

Výběr z obsahu kurzu:
I. Základní pojmy
Ujasnění vymezení vybraných základních pojmů, změny v příslušné legislativě.

II. Územní řízení
Stavby nevyžadující územní rozhodnutí ani územní souhlas, umisťování staveb v obcích s územním plánem a bez územního plánu, druhy územních rozhodnutí, územní řízení, zjednodušující postupy – územní souhlas, zjednodušené územní řízení, veřejnoprávní smlouva.
Územní řízení a navazující řízení pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA) - příslušná rozhodnutí Nejvyššího správního soudu.
Souhlasy podle stavebního zákona a jejich přezkum - příslušná rozhodnutí soudů, judikatura.

III. Povolování staveb
Stavby nevyžadující ohlášení ani povolení, ohlašování staveb, stavební řízení, změna stavby před dokončením, zjednodušující postupy – ohlášení, veřejnoprávní smlouva, autorizovaný inspektor.

IV. Odstraňování nepovolených staveb
Zahájení řízení o odstranění stavby, nařízení odstranění stavby, žádost o dodatečné povolení, opakované stavební povolení, změna stavby před dokončením, judikatura.

V. Zvláštní pravomoci stavebního úřadu
Kontrolní prohlídka, nezbytné úpravy, neodkladné odstranění stavby, údržba stavby vyklizení stavby, opatření na sousedním pozemku a stavbě, vstupy na pozemky a do staveb.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Kurz je určen úředníkům územních samosprávných celků, kteří při výkonu své funkce postupují podle stavebního zákona, zejména úředníkům stavebních úřadů.

Délka

6 hod.

Poznámka:

Akreditace MV: AK/PV-503/2016
Akce na zakázku, nelze se přihlašovat. Děkujeme za pochopení.

Kód14-01-A71
AkreditaceAK/PV-503/2016
LektorIng. Lenka Holendová, Ing. Arch. Filip Bačuvčík
Cena0 Kč
Termín konání 12.09.2024 09:00 - 14:15
Místo konání MÚ Vlašim, Jana Masaryka 302, 258 01 Vlašim

Rychlé odkazy