Studium pedagogiky pro asistenty pedagoga (kombinovaná forma)

Studium pedagogiky pro asistenty pedagoga (kombinovaná forma)

Studium pedagogiky v souladu s § 22 odst. 1 písm. b) zákona č. 563/2004 Sb. a § 3 odst. 2 písm. b) vyhlášky č. 317/2005 Sb. je určeno pro zájemce o…

Studium pedagogiky v souladu s § 22 odst. 1 písm. b) zákona č. 563/2004 Sb. a § 3 odst. 2 písm. b) vyhlášky č. 317/2005 Sb. je určeno pro zájemce o získání odborné kvalifikace podle § 16 odst. 1 písm. c), e) a § 20 odst. 1 písm. b), d), f) a odst. 2 písm. d) zákona č. 563/2004 Sb. k vý konu činnosti vychovatele, pedagoga volného času, asistenta pedagoga.
Výuka bude organizována do šestihodinových a čtyřhodinových bloků navazujících na dvouhodinový / čtyřhodinový vstupní webinář k dané problematice, celkem proběhne v 15 výukových dnech. Obsah výuky je v souladu s příslušným standardem MŠMT pro toto studium.
Vlastní obsah – témata:

A. Základy obecné pedagogiky – 16 hodin:
Obecná pedagogika

B. Základy psychologie pro pedagogy – 16 hodin:
Vybraná témata z obecné psychologie, psychologie osobnosti a vývojové psychologie
Sociální interakce a sociálně psychologické profesní dovednosti asistenta pedagoga

C. Speciální modul pro asistenty pedagoga – 48 hodin:
Základy speciální pedagogiky
Vybraná témata vývojové psychologie

Pedagogická praxe – 40 hodin:

Řízená praxe v mateřské, základní, střední škole nebo v mateřské, základní škole zřizované podle § 16 odst. 9 zákona č. 564/2024 Sb., případně ve škole praktické jednoleté či dvouleté, a to v rozsahu min. 20 hodin. Praxi konzultují účastníci u odborných garantů praxí. Výstupem z praxe je její potvrzení pracovištěm a zpráva o průběhu praxe, reflektovaná garanty praxe při prezenční výuce.

Průběžné hodnocení a ukončení studia:
Po absolvování teoretické části studia proběhnou v určeném termínu testové zkoušky ověřující znalosti ze: Základů psychologie pro pedagogy (Vybraná témata obecné psychologie, psychologie osobnosti a vývojové psychologie, Sociální interakce a sociálně psychologické profesní dovednosti pedagoga, Základy speciální pedagogiky, Vybraná témata vývojové psychologie) a Základů obecné pedagogiky (Pedagogika jako vědní obor, Proces vzdělávání a učení). Po složení testové zkoušky účastníci vypracují závěrečnou práci (témata budou odpovídat probrané látce a budou konzultována s účastníky, minimální rozsah práce 5 - 10 stran), závěrečná práce bude odevzdána v elektronické podobě prostřednictvím výukového sytému Office 365 – Teams a v písemném vyhotovení k nahlédnutí před konáním závěrečných zkoušek, termín pro odevzdání závěrečné práce bude určen minimálně 3 týdny před konáním závěrečné zkoušky a obhajoby závěrečné práce. Výsledky hodnocení budou dokumentovány, po úspěšné obhajobě závěrečné práce a složení ústní závěrečné zkoušky před zkušební komisí získá absolvent osvědčení o Studiu pedagogiky pro asistenty pedagoga s akreditací MŠMT.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

uchazečům o pozici asistenta pedagoga se středoškolským vzděláním ukončeným maturitou.

Délka

120 hod.

Poznámka:

Kód19-19-G71
AkreditacePodáno k akreditaci v 03/2024
Lektorkolektiv lektorů.
Cena12 000 Kč
Termín zahájení 09/2024
Termín ukončení 06/2025
Místo konání Praha, Sportovní 846/22

Rychlé odkazy