Budování bezpečného klimatu třídy – literárně-osobnostně-dramatický workshop pro 1. stupeň

Budování bezpečného klimatu třídy – literárně-osobnostně-dramatický workshop pro 1. stupeň

Vzdělávací program je zaměřen na seznámení pedagogů s prožitkovou metodou budování bezpečného klimatu třídy pomocí literárně-osobnostně-dramatického …

Vzdělávací program je zaměřen na seznámení pedagogů s prožitkovou metodou budování bezpečného klimatu třídy pomocí literárně-osobnostně-dramatického (LOĎ) workshopu. Seminář je určen primárně pro 1. stupeň základní školy.
Metoda LOĎ pracuje na osobnostní rovině s příběhem, do kterého účastníci vstupují dramatickými metodami. V rámci těch žáci prožijí různé situace, ve kterých však nejsou sami za sebe, nýbrž v nějaké „roli“. V příběhu se řeší témata, která se nám nějakým způsobem propisují do našeho běžného života. Mohou to být např. pomluvy, žalování, lhaní, kamarádství atd. Společným jmenovatelem je vždy bezpečné klima třídy, v rámci lekce se s dětmi o tématu diskutuje, porovnávají se jejich zkušenosti jakožto postav v příběhu.
Literární složka je naplněna reálnou knihou, se kterou se po celou dobu pracuje. Děti vnímají nejen příběh, ale využívají se také ilustrace.
K ukotvení lekce jsou ke každému tématu připraveny pracovní listy zahrnující metody kritického myšlení a situace z příběhu.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

metodikům prevence, výchovným poradcům, učitelům ZŠ a SŠ, vychovatelům, ředitelům škol a školských zařízení

Délka

6 hod.

Poznámka:

Realizace vzdělávací aktivity probíhá za podpory Středočeského kraje a je hrazena z dotace poskytnuté MŠMT v rámci Výzvy pro podávání žádostí na aktivity v oblasti primární prevence rizikového chování a podpory duševního zdraví ve školách a školských zařízeních pro rok 2024.

Kód14-48-G81
LektorMgr. Jana Lálová
Cena0 Kč
Termín konání 04.12.2024 09:00 - 14:00
Místo konání Praha, Sportovní 846/22

Rychlé odkazy