WEBINÁŘ Současná česká literatura / Práce s pracovními listy na SŠ

WEBINÁŘ Současná česká literatura / Práce s pracovními listy na SŠ

Webinář zaměřený na nejnovější současnou českou literaturu.
Současným autorům je v učebnicích literatury i v různých příručkách k výuce…

Nelze se již přihlásit

Webinář zaměřený na nejnovější současnou českou literaturu.
Současným autorům je v učebnicích literatury i v různých příručkách k výuce literatury věnován omezený prostor, přesto by informace o směřování současné literatury měla být součástí výuky, protože zejména tím, co nás aktuálně obklopuje, lze přivést žáky k literatuře a motivovat ke čtení.
Protože potřeba sledovat aktuální trendy v české literatuře a orientovat se v nich klade na učitele češtiny velké nároky, bude první část semináře (2x 90 min.) koncipována jako průvodce po nových, výrazných autorských jménech v současné české literatuře. Následující blok (90min.) se zaměří na práci s texty autorů představených v předcházející části webináře. Texty účastníci obdrží před realizací webináře, metodická práce s nimi bude probíhat s podporou lektorek v on-line prostředí. Poslední blok (90 min.) se zaměří na reflexi zkušeností účastníků se zařazováním současné české literatury do středoškolské výuky, kromě jiného i v souvislosti s maturitním seznamem literárních děl.
Obsah – témata:
1. Průvodce po jménech v současné české literatuře
- obecný přehled a mapování terénu
- vybrané autorské osobnosti, jejich pozice v současné české literatuře, recenzní přijetí a texty např. Jana Šrámková, Veronika Bendová, Petra Soukupová, Kateřina Tučková, Jaroslav Rudiš, Jakuba Katalpa, Jiří Hájíček, Miloš Urban, Martin Reiner, Petra Hůlová, Jáchym Topol, Marek Šindelka, Ludvík Němec, Jan Němec, Bianca Bellová, Emil Hakl, Viktorie Hanišová, Anna Bolavá, Tereza Boučková, Zuzana Brabcová, Petra Dvořáková, Ivana Myšková, Vratislav Maňák a další - výběr autorů bude ovlivněn aktuálním literárním děním, přizpůsobuje se i konkrétní situaci v kurzu
2. Práce s textem, pracovní listy, reflexe

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

učitelům českého jazyka a literatury na SŠ

Délka

8 hod.

Poznámka:

V přihlášce uveďte osobní e-mail, na který Vám bude zaslán odkaz k přihlášení do webináře.

Kód04-30-G91
AkreditaceMSMT-813/2020-2-186
LektorMgr. Andrea Králíková, Ph.D., Mgr. Jana Münzbergerová
Cena1 400 Kč
Termín konání 18.12.2020 09:00 - 16:30
Místo konání neurčeno/on-line forma

Rychlé odkazy