Tvořivá geometrie / Modely základních prostorových útvarů - 3D modelování (webinář)

Tvořivá geometrie / Modely základních prostorových útvarů - 3D modelování (webinář)

Praktický webinář je zaměřený na rozvoj planimetrických a stereometrických poznatků prostřednictvím tvořivého učení a činnostních metod učení, které…

Nelze se již přihlásit

Praktický webinář je zaměřený na rozvoj planimetrických a stereometrických poznatků prostřednictvím tvořivého učení a činnostních metod učení, které podporují motivaci a spolupráci žáků, povzbuzují tvořivost a originalitu myšlení.
Zaměří se na ukázky možností podpory prostorové představivosti při výuce stereometrie prostřednictvím modelování. Pro 3D modelování budou použity metody práce s modelínou, papírem a polystyrenem.
Témata budou probírána na praktických tvořivých činnostech srovnávacím způsobem s přihlédnutím k věkovým zvláštnostem žáků. Účastníci se prostřednictvím manipulativních činností a s pomocí didaktických poznámek zaměří na pochopení výběru konkrétních námětů na činnosti, zvolených metod, forem práce a pomůcek pro cílený rozvoj požadovaných kompetencí s ohledem na vzdělávanou skupinu žáků. Rozšíří si své pedagogické portfolio o takové postupy a metody práce se žáky, které umožní rozvíjet jejich schopnosti, znalosti a dovednosti a usnadní jim přechod z 1. na 2. stupeň základní školy.
Obsah – témata:
- krychle
- kvádr
- trojboký jehlan
- pětiboký jehlan
- šestiboký hranol
- obecné hranoly
- závěrečná reflexe, vyhodnocení
Účastníci obdrží výběr metodických materiálů z publikace Tvořivá geometrie 1- Modely základních prostorových útvarů a pomůcky, se kterými budou reálně pracovat. Metodické materiály i náměty z uvedené publikace je možné dále volně využívat v hodinách geometrie ve škole.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

učitelům matematiky na 1. stupni ZŠ, příp. 6. a 7. tříd na 2. stupni ZŠ

Délka

8 hod.

Poznámka:

Přihlášky je možné zasílat nejpozději do neděle 16. 5. 2021.

Kód03-A1-G11
AkreditaceMSMT-14246/2018-1-647
LektorRNDr. Marie Kupčáková, Ph.D.
Cena1 400 Kč
Termín konání 24.05.2021 08:30 - 16:00
Místo konání on-line

Rychlé odkazy