Co to je za zvíře, ta MÉDIA?

Co to je za zvíře, ta MÉDIA?

Kdo má vliv na informace, podle kterých se rozhodujeme, kdo nám vlastně je přináší? Odkud berou informace naše děti, co je ohrožuje a formuje? A…

Nelze se již přihlásit

Kdo má vliv na informace, podle kterých se rozhodujeme, kdo nám vlastně je přináší? Odkud berou informace naše děti, co je ohrožuje a formuje? A především, jak bychom měli média vyučovat, když naši studenti jsou v technologiích i moderních médiích daleko před námi? Poznejte s námi, jak vypadají média ve 20. letech 21. století a zažijte ukázkovou hodinu mediální výchovy.

Kurz Co to je za zvíře, ta MÉDIA? pořádá projekt Klíče k médiím ve spolupráci se Vzdělávacím institutem Středočeského kraje. Složen je ze dvou částí. V první se dozvíte nejen jak dramaticky se za posledních několik let proměnila média, či kam míří, ale především, co to vlastně jsou média v současné době. Kdo má vliv na naše rozhodování, kdo ovlivňuje naše děti, jak s námi média mohou manipulovat a jak se tomu bránit.

Druhou částí je ukázková úvodní hodina mediální výchovy. V té uvidíte různé metody, jak je možné mediální výchovu zajímavě a poutavě učit. Dozvíte se, na jakých základech je možné mediální výchovu stavět. Získáte metodické listy, které vás jednotlivými hodinami mediální výchovy provedou i krátká videa, která můžete využít při výuce.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

učitelům SOŠ a SOU.

Délka

2 hod.

Poznámka:

Lektoři:

Michal Kaderka
specialista na mediální vzdělávání
Vystudoval PedF UK, aprobaci dějepis – ZSV pro II. i III. stupeň. Od roku 2010 učí mediální výchovu na pražském Gymnáziu Na Zatlance. Je vedoucím akreditovaných kurzů mediální výchovy pro učitele (DVPP) a učí, jak učit mediální výchovu studentky a studenty pedagogických oborů na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy.

Vladimír Piskáček
Český novinář a mediální manažer. Jako spoluautor konceptu stál u zrodu deníku E15, působil mimo jiné ve vedení Lidových novin či společnosti Economia. V té působil jako člen představenstva a ředitel redakcí Hospodářských novin, ihned.cz, Aktuálně.cz, týdeníků Ekonom a Respekt etc. Nyní mimo jiné rozvíjí mediální start-up Gazetisto.com či moderuje podcast Welcome the Future.

Kód18-35-G51
LektorMichal Kaderka, Vladimír Piskáček
Cena0 Kč
Termín konání 28.04.2023 09:00 - 11:00
Místo konání Praha, Magenta Experience Center

Rychlé odkazy