Prahou minulou i současnou / Novoměstská

Prahou minulou i současnou / Novoměstská

Seminář spojený s vlastní tematickou exkurzí, který provází pedagogy jednotlivými pražskými obvody, čtvrtěmi, zajímavými místy a památkami hlavního…

Nelze se již přihlásit

Seminář spojený s vlastní tematickou exkurzí, který provází pedagogy jednotlivými pražskými obvody, čtvrtěmi, zajímavými místy a památkami hlavního města a který probíhá formou literárně historických výkladů zasazených do dobového kulturního a uměleckého rámce s obecně historickým pozadím.

NOVOMĚSTSKÁ – v pořadí již 8. vycházka Novým Městem pražským je vycházka kostelní. Projdeme si některé z novoměstských kostelů založených Karlem IV., které vytvářejí kříž: kostel sv. Apolináře, kam bychom se podívali i dovnitř, zvenčí si připomeneme kostel sv. Kateřiny a kostel Panny Marie Na Slupi, z dálky na kopci také kostel na Karlově, který jsme si již detailně prohlédli. Čeká nás také kaple v zemské porodnici u Apolináře, kterou sice Karel IV. nemá na svědomí, ale je velmi zajímavá. Vycházku ukončíme na terase u Emauz, odkud můžeme pozorovat nejen kostel a klášter Na Slovanech, ale i to, jak postupující podzim obléká Prahu do odstínů červené a žluté.

Sraz účastníků bude upřesněn v pozvánce.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům ZŠ a SŠ

Délka

4 hod.

Poznámka:

Kód18-04-G62
AkreditaceMSMT-680/2022-3-178
LektorMgr. Ivana Motýlová, Mgr. Petr Motýl
Cena500 Kč
Termín konání 04.10.2023 13:30 - 16:00
Místo konání Praha, Nové Město

Rychlé odkazy