Práce s tříděným odpadním materiálem tvořivě - Upcyklace

Práce s tříděným odpadním materiálem tvořivě - Upcyklace

Seminář s dílnou na podporu vzdělávacího oboru Člověk a svět práce jako nedílného základu polytechnického vzdělávání je zaměřen především na náměty a…

Nelze se již přihlásit

Seminář s dílnou na podporu vzdělávacího oboru Člověk a svět práce jako nedílného základu polytechnického vzdělávání je zaměřen především na náměty a činnosti vhodné pro rozvoj pracovních činností /tematický okruh Práce s drobným materiálem (1. st.) a na tematický okruh Práce s technickými materiály a Design a konstruování (2. st.)/.
Cílem semináře je rozšířit pedagogické portfolio a nabídnout náměty na práci s papírem, textilem i dalšími tříděnými materiály s ohledem na vzdělávanou skupinu (diferenciace) pro vytváření předmětů každodenní potřeby nebo výrobků spojených s tradicemi a řemesly. Účastníci obdrží po semináři obrazový materiál v elektronické podobě s metodickým komentářem pro další inspiraci.
Obsah - témata:
-Práce s papírem (např. krabicový karton, balicí papír, kloboukový papír, tříděný kancelářský papír, barevné stránky z časopisů)
-Práce s textilem (např. barevné příze, bavlněný nebo konopný provázek, bavlněné plátno (vyřazené lůžkoviny), svetrové úplety, tričkovina)
-Práce s dalším tříděným odpadem (např. sklenice, žárovky, hliníkové kalíšky, drát, tetrapakové obaly)
-Výstupy: upcyklace vyřazených používaných materiálů, vyrobené užitné předměty každodenní potřeby a dekorativní předměty pro období tradičních svátků

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům ZŠ, vychovatelům ŠD a ŠK, pedagogům volného času

Délka

8 hod.

Poznámka:

Účastníci si přinesou pracovní oděv, hadřík na ruce, nůžky, pravítko, vyřazené výkresy na kreslicí čtvrtce, obyčejné měkké tužky a tašku (nejlépe vyloženou krabicí) na výrobky. Cena kurzu je zvýšena o náklady na pomůcky.

Kód09-43-L91
AkreditaceMSMT-34181/2019-1-1165
LektorMgr. Jiřina Kelymanová
Cena1 500 Kč
Termín konání 30.09.2020 09:00 - 16:00
Místo konání Kladno, Cyrila Boudy 2954

Rychlé odkazy