Aplikace zákona o obcích v praxi

Aplikace zákona o obcích v praxi

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační a prohlubující kurz, který se zaměřuje na aplikaci zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, a nejčastějších…

Nelze se již přihlásit

Vzdělávací program je pojat jako aktualizační a prohlubující kurz, který se zaměřuje na aplikaci zákona č. 128/2000 Sb. o obcích, a nejčastějších problémů vyskytujících se v praxi.
Výběr z obsahu kurzu:
I. Obecná ustanovení, postavení obcí a jejich orgánů, vydávání obecně závazných vyhlášek a nařízení, ukládání pokut právnickým osobám a podnikajícím fyzickým osobám, občané obce a uplatňování jejich práv, odlišnosti obce a statutárního města.
II. Samostatná a přenesená působnost obce, hospodaření obce a možnosti nakládání s majetkem obce, možnosti a formy spolupráce obcí s ostatními obcemi a s jinými subjekty, výkon přenesené působnosti na území obce, odlišnosti výkonu samostatné a přenesené působnosti u statutárního města.
III. Činnost orgánů obce v praxi - zastupitelstva obce, rady obce, jednání zastupitelstva a rady, výkon funkce starosty, obecní úřad, zaměstnanci obecního úřadu, pravomoci úřadu v samostatné a přenesené působnosti.
IV. Činnost orgánů zastupitelstva a rady, zřizování výborů zastupitelstva obce a zřizování komisí rady obce a jejich činnost.
V. Kontrola výkonu samostatné působnosti a přenesené působnosti, dozor státu nad výkonem přenesené působnosti.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Kurz je určen úředníkům a voleným zástupcům územních samosprávných celků, zaměstnancům obecních a městských policií.

Délka

7 hod.

Poznámka:

Akreditace MV: AK/PV-485/2010
Akce na zakázku, nelze se přihlásit přes web.

Kód23-11-S31
AkreditaceAK/PV-485/2010
Lektor
Cena11 000 Kč
Termín konání 14.06.2022 08:30 - 14:45
Místo konání Mladá Boleslav, Komenského nám. 61

Rychlé odkazy