O Človíčkovi - projektová výuka v mateřské škole

O Človíčkovi - projektová výuka v mateřské škole

Seminář s workshopem zaměřený na projektové vyučování v předškolním vzdělávání, jehož cílem je představit projekt a projektovou výuku jako efektivní…

Nelze se již přihlásit

Seminář s workshopem zaměřený na projektové vyučování v předškolním vzdělávání, jehož cílem je představit projekt a projektovou výuku jako efektivní motivační a výukový nástroj, kde dítě může při řešení úkolu využít své dosavadní zkušenosti k dalšímu objevování.
Úvod bude věnován podmínkám pro vzdělávání zejména pro plánování a realizaci projektové výuky, jak v rámci integrovaného tématu, tak v systému projektového učení. Představeny budou druhy projektů, znaky projektového učení, vhodná témata a postupy při definování cílů projektů.
V praktické části budou představeny zkušenosti lektorky z realizace projektu “O Človíčkovi“, účastníci si vyzkouší hledání námětu, možnosti přípravy vlastního pedagogického obsahu s vědomím, že právě dětský zájem, vnitřní motivace, vlastní aktivita a aktivní zkušenost spojená s realitou přináší kýžený výsledek – projektový výstup.
Obsah – témata:
- podmínky pro plánování a realizaci projektové výuky v MŠ
- projekt „O Človíčkovi“, zkušenosti a praktické tipy z realizace
- náměty na projekty, dílčí činnosti, aktivity a hry
- individuální a skupinová práce
- projektové učení a vedení třídní dokumentace

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům mateřských škol

Délka

6 hod.

Poznámka:

Kód02-H3-P71
LektorMgr. Šárka Gabrielová
Cena1 200 Kč
Termín konání 18.04.2024 09:00 - 14:00
Místo konání Příbram VII, Třída Osvobození 387

Rychlé odkazy