Možnosti využití dechových cvičení v prostředí mateřské školy / Dýcháme hravě a zdravě

Možnosti využití dechových cvičení v prostředí mateřské školy / Dýcháme hravě a zdravě

Praktický seminář pro zlepšení orientace účastníků v  možnostech využití dechových cvičení v  prostředí mateřské školy. Dechová cvičení…

Nelze se již přihlásit

Praktický seminář pro zlepšení orientace účastníků v  možnostech využití dechových cvičení v  prostředí mateřské školy. Dechová cvičení jsou velice vhodným způsobem, jak u dětí hravou formou pracovat na nácviku správného nádechu a výdechu.
Správně prováděná dechová cvičení přinášejí pro dítě mnoho pozitiv. Správná technika dýchání přispívá k  předcházení poruchám v  plynulosti řeči. Práce s  dechem může být také používaná jako forma relaxace nebo potřebného zklidnění. Seminář nabídne množství praktických námětů pro práci ve skupině, ale také vhodná cvičení pro individuální práci s  dítětem. Na závěr bude prostor pro dotazy a jejich praktické řešení.
Obsah – témata:
- dýchací ústrojí
- dechové hry a cvičení pro děti, zásady při dechových cvičení
- různé druhy, způsoby a možnosti dýchání, náměty nácviku nádechu (vsedě, vleže, vestoje)
- pohyb a dech, náměty pro skupinová cvičení (ve třídě, tělocviče, venku)
- náměty pro individuální cvičení
- praktické ukázky a další inspirace

Cílem vzdělávacího programu je rozšíření kompetencí pedagogických pracovníků v otázce metodického vedení dětí předškolního věku v činnostech, které souvisí s nácvikem správného dýchání.
Stimulace – edukace dětí v této oblasti je významným předpokladem pro prevenci vzniku nebo snahy zmírnění obtíží související s narušenou komunikační schopností u dětí. Dalším cílem je také naučit děti vnímat pocity při práci s vlastním tělem a dechem jako vhodnou formu relaxace a nabídnout tak vhodné možnosti při nácviku koncentrace pozornosti. 

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům MŠ

Délka

6 hod.

Poznámka:

Kód02-H5-E71
LektorMarcela Černá
Cena1 200 Kč
Termín konání 18.04.2024 09:00 - 14:00
Místo konání Beroun, Talichova 824

Rychlé odkazy