Cesty minulostí - Moderní dějiny 20. století - Bláto a krev

Cesty minulostí - Moderní dějiny 20. století - Bláto a krev

Didaktický seminář, který ukazuje hlavní tendence a kontury daného období. Jeho těžiště je v praktických ukázkách a důraz na metodických a…

Nelze se již přihlásit

Didaktický seminář, který ukazuje hlavní tendence a kontury daného období. Jeho těžiště je v praktických ukázkách a důraz na metodických a didaktických postupech, jak historická fakta předat a jak si osvojené vědomosti upevnit.
V jednotlivých částech se pracuje s historickými dokumenty, literárními ukázkami a dobovou hudbou, využívají se techniky dramatické hry i kooperativního a vrstevnického učení.
Obsah – témata:
Seminář zachycuje v hlavních obrysech příčiny a průběh první světové války a nabízí možnosti, jak toto téma přiblížit studentům. Budeme pracovat s fotografiemi, mapou i dobovými texty. Poslechneme si několik didaktických písní, i autentický rozhovor s Louisem Buffetem, nahlédneme do zákopů i do zázemí. Zjistíme, co za války dělali ti, kteří prosluli až později a jaké důsledky válka měla, to vše za použití metody dynamics - hra, práce se stresory a nácvikem dialogu.

Cílem vzdělávacího programu je seznámit účastníky s novými, aktuálními fakty a odbornými detaily české a světové historie prostřednictvím metodických postupů, které aktivizují žáky, jako jsou např. inscenační metody a komunikativní hry, systematické vyučování, problémové úkoly, kooperativní učení ad. Zároveň si účastníci mohou vyzkoušet vlastní nápady a aplikace. Cílem kurzu je i nácvik komunikace a kooperace mezi žáky a posílení mezipředmětových vztahů zejména k občanské, literární a hudební výchově.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

učitelům dějepisu na 2. stupni ZŠ, G, SOŠ a SOU

Délka

4 hod.

Poznámka:

Kód08-37-P71
AkreditaceMSMT-680/2022-3-178
LektorMgr. Ivan Bauer
Cena1 100 Kč
Termín konání 10.05.2024 09:00 - 12:15
Místo konání Příbram VII, Třída Osvobození 387

Rychlé odkazy