Dům přírody Českého krasu, Koněpruské jeskyně a NPP Zlatý kůň

Dům přírody Českého krasu, Koněpruské jeskyně a NPP Zlatý kůň

Seminář poskytne účastníkům praktický i metodický návod na realizaci školní exkurze do domu přírody a náměty pro návštěvy dalších míst Českého krasu.…

Seminář poskytne účastníkům praktický i metodický návod na realizaci školní exkurze do domu přírody a náměty pro návštěvy dalších míst Českého krasu.
Doplněno didaktickými náměty a pracovními listy pro žáky.
Seminář je zaměřený na seznámení s  novým Domem přírody otevřeným pro veřejnost 5. dubna 2024. Unikátní živou a neživou přírodu Českého krasu poznají účastníci také přímo v  terénu prohlídkou venkovní expozice: časové geologické stezky, botanické zahrádky a naučné stezky Zlatý kůň s  výhledy do krajiny, vzácnými rostlinami a živočichy. Součástí trasy je pravěký korálový útes a sběr zkamenělin v  jedné z nejbohatších lokalit starších prvohor, v  Houbově lomu.
Seminář je také zaměřen metodicky na přípravu a organizaci školních exkurzí do zdejšího zařízení i celé CHKO Český kras. Učitelé budou seznámeni s  projekty, které pro školy a skupiny připravil Dům přírody Českého krasu, Správa Koněpruských jeskyní a Informační středisko CHKO Český kras  ve Svatém Janu pod Skalou.
Účastníci zažijí exkurzi v Koněpruských jeskyních a ukázkovou prohlídku expozicí Domu přírody, obdrží pracovní listy pro žáky různých věkových kategorií určené k  plnění v  interiéru Domu přírody i v  terénu, dále didaktického průvodce k  expozicím a materiály Domu přírody.
Učitelé budou mít možnost besedovat s  odborníky na ochranu přírody.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

učitelům ZŠ, SŠ, koordinátorům EVVO, pracovníkům školních družin a klubů, vedoucím zájmových kroužků

Délka

8 hod.

Poznámka:

Sraz účastníků bude na místě u pokladen do Koněpruských jeskyň.
Součástí kurzovného bude i vstupenka do Koněpruských jeskyň.

Kód09-52-G71
LektorMgr. Emil Šnaidauf
Cena1 770 Kč
Termín konání 13.05.2024 09:00 - 16:00
Místo konání Koněpruské jeskyně

Rychlé odkazy