Výuka v moderní ZOO - Didakticko-metodické zaměstnání v ZOO Praha

Výuka v moderní ZOO - Didakticko-metodické zaměstnání v ZOO Praha

Didakticko-metodické zaměstnání v  pražské zoo, volně navazující na předchozí semináře a zaměřené zvláště na nové expozice a pavilony. Doplněno…

Nelze se již přihlásit

Didakticko-metodické zaměstnání v  pražské zoo, volně navazující na předchozí semináře a zaměřené zvláště na nové expozice a pavilony. Doplněno didaktickými náměty a pracovními listy pro žáky.
Učitelé se seznámí s  organizací a vedením školní exkurze v  zoologické zahradě. Získají náměty na obsahové zaměření, aktivní činnosti žáků a realizaci projektů v zoo, včetně pracovních listů. Program bude zaměřen zvláště na názorné formy výuky v  nových moderních pavilonech, které kopírují životní prostředí zvířat v přírodě a vytvářejí iluzi skutečného ekosystému.
V  prostředí napodobující věrohodně biotop lze dobře pozorovat přirozené chování zvířat a vztahy mezi nimi. Moderní expozice umožňují úspěšný odchov zvířat, zvláště důležitý u ohrožených druhů.
Učitelé se seznámí na konkrétních příkladech s  formami ochrany vzácných druhů zvířat, záchovnými programy zoo a příklady návratu živočichů do volné přírody.
Za příhodných okolností se účastníci budou moci podívat s  pracovníkem zoo do zázemí jednoho z  pavilonů a seznámit se s  jeho provozem a chovanci. Dozví se řadu zajímavostí o zvířatech.
Učitelé obdrží pracovní listy pro různé věkové skupiny a budou si moci práci s  nimi vyzkoušet.

Cílem je připravit pedagogické pracovníky po odborné, didaktické a metodické stránce na vedení a realizaci exkurze do zoologické zahrady. Seznámit je s projekty vedoucími k aktivní činnosti žáků. Učitelé budou seznámeni s  novými moderními expozicemi pražské zoo, jejich funkcí a významem. Budou informováni o konkrétních formách projektů pražské zoo, které vedou k  záchraně vzácných druhů zvířat ve volné přírodě.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

učitelům ZŠ, SŠ (přírodověda, přírodopis, ekologie, koordinátorům EVVO, pracovníkům školních družin a klubů, vedoucím zájmových kroužků)

Délka

8 hod.

Poznámka:

Sraz účastníků před hlavním vchodem do ZOO Praha.
Součástí kurzovného bude i vstupenka do ZOO.

Kód09-53-G71
LektorMgr. Emil Šnaidauf
Cena1 850 Kč
Termín konání 11.04.2024 09:00 - 16:00
Místo konání ZOO Praha

Rychlé odkazy