Dítě s SPU v družině a zájmových aktivitách

Dítě s SPU v družině a zájmových aktivitách

Žáci s poruchou čtení a psaní jsou nejpočetnější skupinou dětí vyžadující podpůrná opatření. V rámci workshopu budou účastníkům vyspecifikovány…

Nelze se již přihlásit

Žáci s poruchou čtení a psaní jsou nejpočetnější skupinou dětí vyžadující podpůrná opatření. V rámci workshopu budou účastníkům vyspecifikovány jednotlivé typy SPU, v  jakém období se potíže nejčastěji manifestují a jak projevy SPU rozeznat. Účastníkům budou představeny možnosti práce s  takovými dětmi v  rámci družiny či volnočasových aktivit. Vyspecifikují se, jaká omezení mohou děti při hraní her, individuální nebo skupinové práci mít a jak jim vhodně podmínky upravit nebo přizpůsobit. Ukážeme si konkrétní příklady vhodných her a pomůcek.

Obsah:
1.Blok: úvodní teorie do problematiky SPU, projevy SPU v  družině – jak se obtíže dětí projevují, interaktivní vhled do vnímání dětí, skupinová práce – sebereflexe ve vlastní praxi. Příklad Doporučení z  PPP, které je platné i pro družinu.

2.Blok: Praktická ukázka vhodných a nevhodných her. Skupinová práce – zpracování konkrétního programu s  ohledem na děti s  SPU se společnou diskusí.

3.Blok: Možnost vyzkoušet si a prohlédnout si konkrétní hry a pomůcky. Tipy na zdroje (publikace, nakladatelství, webové stránky,..)

Aplikace specifických metod práce u žáků s  SPU v  družině nebo zájmových útvarech.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

Vychovatelům, pedagogům volného času

Délka

6 hod.

Poznámka:

Kód17-19-M71
LektorMgr. Terezie Kaltounková
Cena1 200 Kč
Termín konání 09.04.2024 13:00 - 18:00
Místo konání Mělník, Na Polabí 2854

Rychlé odkazy