Webová prezentace školy

Webová prezentace školy

Webové stránky vzdělávací organizace jsou její výkladní skříní a důležitým zdrojem informací pro žáky, uchazeče o studium a také pro rodiče a…

Webové stránky vzdělávací organizace jsou její výkladní skříní a důležitým zdrojem informací pro žáky, uchazeče o studium a také pro rodiče a veřejnost. Měly by tedy být přehledné, plné relevantních informací a splňující všechny povinné náležitosti. Důležitý je také jejich vzhled, který často vytváří první dojem o vzdělávací instituci.
Na semináři se dozvíte, jaké informace zde musí být a co naopak publikováno být nemá, co znamená přístupnost a responzivita webu a jaké je vhodné členění stránek. Seznámíte se s využitím pravidla 10 sekund a se zásadami pro plnění stránek obsahem, stejně jako s výhodami a riziky redakčních systémů.
Seminář bude doprovázen aktivitami, během kterých budete moci zhodnotit současnou podobu webové prezentace vaší organizace a zamyslet se nad možnostmi jejích úprav.

Cílem vzdělávacího programu je poskytnout pedagogům komplexní náhled do problematiky webové prezentace vzdělávacích organizací

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pro management škol a dalších vzdělávacích institucí, IT koordinátory a správce školních IT systémů.

Délka

4 hod.

Poznámka:

Kód07-74-A81
LektorRNDr. Jan Jirátko
Cena1 200 Kč
Termín zahájení 03.12.2024 09:00 - 12:15
Termín ukončení 03. 12. 2024 09:00 - 12:15
Místo konání Praha, Sportovní 846/22

Rychlé odkazy