Cesty minulostí - Volnost, rovnost, bratrství

Cesty minulostí - Volnost, rovnost, bratrství

Didaktický seminář, který ukazuje hlavní tendence a kontury daného období. Jeho těžiště je v praktických ukázkách a důraz na metodických a…

Didaktický seminář, který ukazuje hlavní tendence a kontury daného období. Jeho těžiště je v praktických ukázkách a důraz na metodických a didaktických postupech, jak historická fakta předat a jak si osvojené vědomosti upevnit.
V jednotlivých částech se pracuje s historickými dokumenty, literárními ukázkami a dobovou hudbou, využívají se techniky dramatické hry i kooperativního a vrstevnického učení.
Obsah – témata:
Francie rozmarná, hrdá, krvavá i proměněná. Seminář z francouzských dějin od Ludvíka k Bonapartovi. Čekejte dramatizaci a i úvahy, drobné hry i dobovou hudbu, dopis i popis. O líném Ludvíkovi i dychtivém Dantonovi. Skrze osudy hlavních hrdinů, se podíváme na revoluci, kteří však přátelství vyměnili za krutost. Zamíříme i na principy diktatury a její ospravedlnění.

Cílem vzdělávacího programu je seznámit účastníky s novými, aktuálními fakty a odbornými detaily české a světové historie prostřednictvím metodických postupů, které aktivizují žáky, jako jsou např. inscenační metody a komunikativní hry, systematické vyučování, problémové úkoly, kooperativní učení ad. Zároveň si účastníci mohou vyzkoušet vlastní nápady a aplikace. Cílem kurzu je i nácvik komunikace a kooperace mezi žáky a posílení mezipředmětových vztahů zejména k občanské, literární a hudební výchově.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

učitelům dějepisu na 2. stupni ZŠ, G, SOŠ a SOU

Délka

4 hod.

Poznámka:

Kód08-35-B81
AkreditaceMSMT-680/2022-3-178
LektorMgr. Ivan Bauer
Cena1 200 Kč
Termín konání 09.10.2024 09:00 - 12:15
Místo konání Benešov, Černoleská 1997

Rychlé odkazy