Podpůrná síť pro primární prevenci na školách

Podpůrná síť pro primární prevenci na školách

Seminář se zaměří na možnosti širší podpory školních poradenských pracovišť především v sociální oblasti s cílem poskytnout žákům, rodičům, ale i…

Seminář se zaměří na možnosti širší podpory školních poradenských pracovišť především v sociální oblasti s cílem poskytnout žákům, rodičům, ale i pedagogům co nejlepší a nejkomplexnější podporu pro řešení jejich situace. Mnoho českých rodin se potýká s problémy a potřebuje včasnou a dostupnou pomoc tak, aby nedošlo k ohrožení dětí. Podpůrnou síť, která může takové rodiny zachytit, tvoří nejčastěji škola, lékaři nebo sociální/pomáhající pracovníci. Seminář představí dobrou praxi podpůrné sítě na MČ Praha 7 s využitím pomoci školních sociálních pedagogů a odborných neziskových nebo zdravotnických organizací.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogům ZŠ, SŠ, školním metodikům prevence, školním psychologům, výchovným poradcům

Délka

6 hod.

Poznámka:

Realizace vzdělávací aktivity probíhá za podpory Středočeského kraje a je hrazena z dotace poskytnuté MŠMT v rámci Výzvy pro podávání žádostí na aktivity v oblasti primární prevence rizikového chování a podpory duševního zdraví ve školách a školských zařízeních pro rok 2024.

Kód14-50-G81
LektorMgr. Markéta Tutterová
Cena0 Kč
Termín konání 21.10.2024 09:00 - 14:00
Místo konání Praha, Sportovní 846/22

Rychlé odkazy