Prahou minulou i současnou / Karlovo náměstí

Prahou minulou i současnou / Karlovo náměstí

Seminář spojený s vlastní tematickou exkurzí, který provází pedagogy jednotlivými pražskými obvody, čtvrtěmi, zajímavými místy a památkami hlavního…

Seminář spojený s vlastní tematickou exkurzí, který provází pedagogy jednotlivými pražskými obvody, čtvrtěmi, zajímavými místy a památkami hlavního města a který probíhá formou literárně historických výkladů zasazených do dobového kulturního a uměleckého rámce s obecně historickým pozadím. Účastníci budou vybaveni metodickými nástroji a konkrétními texty, které mohou využít pro svou pedagogickou praxi.
Cílem semináře je hlubší seznámení pedagogů s historickým a uměleckým vývojem jednotlivých pražských míst, popř. památek v kontextu se společenským vývojem našich zemí.

Obejdeme Karlovo náměstí založené Karlem IV. jako největší náměstí středověké Evropy.
Podíváme se do Novoměstské radnice, vystoupáme i na její věž a prohlédneme si Karlovo náměstí a jeho okolí z výšky. Navštívíme také kostel svatého Ignáce, který je přes den běžně otevřený pro veřejnost, je to jeden z pozoruhodných a typických pražských barokních chrámů.
Krátce se zastavíme u pomníků, kterých je na Karlově náměstí celá řada (Hálek, Purkyně, krásnohorská...). Nemůžeme pominout pamětní desku na domě, ve kterém Karel Hynek Mácha napsal Máj. A nezapomeneme ani na Faustův dům.

Informace ke kurzu

Cílová skupina:

pedagogickým pracovníkům ZŠ a SŠ

Délka

4 hod.

Poznámka:

Místo zahájení a přesný čas zahájení bude upřesněno později.

Kód18-04-G82
AkreditaceMSMT-680/2022-3-178
LektorMgr. Ivana Motýlová, Mgr. Petr Motýl
Cena600 Kč
Termín konání 10/2024
Místo konání Praha, Karlovo náměstí

Rychlé odkazy