mai81jxlv2_____klíčky

Co to je za zvíře, ta MÉDIA?

03.04.2023  |  Mgr. Karolína Richterová

Zveme Vás na zajímavou akci 28.4. 2023

Kdo má vliv na informace, podle kterých se rozhodujeme, kdo nám vlastně je přináší? Odkud berou informace naše děti, co je ohrožuje a formuje? A především, jak bychom měli média vyučovat, když naši studenti jsou v technologiích i moderních médiích daleko před námi? Poznejte s námi, jak vypadají média ve 20. letech 21. století a zažijte ukázkovou hodinu mediální výchovy. 

Kurz "Co to je za zvíře, ta MÉDIA?" pořádá projekt Klíče k médiím ve spolupráci se Vzdělávacím institutem Středočeského kraje. Složen je ze dvou částí. V první se dozvíte nejen jak dramaticky se za posledních několik let proměnila média, či kam míří, ale především, co to vlastně jsou média v současné době. Kdo má vliv na naše rozhodování, kdo ovlivňuje naše děti, jak s námi média mohou manipulovat a jak se tomu bránit. 

Druhou částí je ukázková "úvodní" hodina mediální výchovy. V té uvidíte různé metody, jak je možné mediální výchovu zajímavě a poutavě učit. Dozvíte se, na jakých základech je možné mediální výchovu stavět. Získáte metodické listy, které vás jednotlivými hodinami mediální výchovy provedou i krátká videa, která můžete využít při výuce.

Lektoři: 

Michal Kaderka

Vystudoval PedF UK, aprobaci dějepis – ZSV pro II. i III. stupeň. Od roku 2010 učí mediální výchovu na pražském Gymnáziu Na Zatlance. Je vedoucím akreditovaných kurzů mediální výchovy pro učitele (DVPP) a učí, jak učit mediální výchovu studentky a studenty pedagogických oborů na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy. 

Vladimír Piskáček

Český novinář a mediální manažer. Jako spoluautor konceptu stál u zrodu deníku E15, působil mimo jiné ve vedení Lidových novin či společnosti Economia. V té působil jako člen představenstva a ředitel redakcí Hospodářských novin, ihned.cz, Aktuálně.cz, týdeníků Ekonom a Respekt etc. Nyní mimo jiné rozvíjí mediální start-up Gazetisto.com či moderuje podcast Welcome the Future.

Kurz se koná v pátek 28.4.2023 od 9:00 hod do 11:00 hod v prostorách Magenta Experience Center (Arkády Pankrác, Praha). Kurz je určený pro učitele SŠ. Kapacita je 30 osob. Přihlášení na kurz je možné zde.

Rychlé odkazy